Dator > DIY planer för en laptop

 • DIY planer för en laptop


 • Att bygga en bärbar dator är en trevlig projekt som har många fördelar. Liksom är fallet med skrivbord, om du bygga din egen laptop du få en hel del mer prestanda för mindre pengar. Du kan också bygga den till exakta specifikationer du behöver snarare köpa en prefabricerade laptop och uppgradering av vissa delar. En annan fördel, bortsett från rent nöje att bygga den bärbara datorn, är att man kan garantera att alla detaljer är skött för att undvika framtida hårdvarufel på grund av förbiseenden

  Du behöver:
  tillgång till Internet.
  USB-minne.

  Shell

  Den första komponenten du behöver för att bygga din bärbara dator är vad som kallas en hake med laptop. En hake med laptop tillverkas med endast absolut nödvändiga komponenter. Dessa komponenter inkluderar LCD-skärmen och fall, moderkort, chassi, högtalare, touch-pad, portar anslutningsmöjligheter och i flesta fall en grafik (GPU). Om du bygger din bärbara dator för grafik intensiv användning och vill ha en egen GPU, är det möjligt att få hake med modeller som inte har en så att du kan installera en separat. Dock kan dessa vara svåra att hitta.

  Components

  När du väljer ditt andra komponenter, kom ihåg att du behöver handla enligt specifikationerna för din hake med skal. Detta innebär att komponenterna måste vara förenliga med moderkortet och passa in i målet. Köp inte fler delar än du har plats för. Detta kanske låter som en no-brainer, men du bör noga överväga vilka delar du vill installera och hur många USB-och FireWire-portar du behöver i din bärbara dator innan du köper hake med skal. När du köper din processor, se till att du köper en ditt moderkort stödjer. När det kommer till kyla, eftersom du redan sparar pengar, är det tillrådligt att gå upp i linje med värme-sänkor, fläktar och kylande gel. Ett bra kylsystem drastiskt förlänga livslängden på din hårdvara. Du måste också se till att du köper RAM-minne kompatibelt med moderkortet. Eftersom det är i allmänhet lite utrymme för expansion i en bärbar dator, är det bäst att få största möjliga DIMS när du köper RAM så att du kan använda de tillgängliga ankomst-och avgångstider effektivt. Välja ditt trådlösa kort är ganska enkelt, eftersom det inte finns många tillgängliga. Leta efter den snabbaste och mest uppdaterade kortet finns tillgängliga.

  Församlingen

  När du har fått alla dina delar, är monteringen av din bärbara dator okomplicerad. Den svåraste delen kommer att installera processorn. Följ anvisningarna som följde med skal och aldrig tvinga en bit på plats. Om du har problem med att infoga en pjäs, se till att den är påslagen rätt riktning, att stiften matchar hål och att det är en komponent som är kompatibel. När processorn är installerad är att ansluta resten i grunden och spela. Följ anvisningarna som följde med skal och sätt alla komponenter. Återmontera fallet och du är redo att installera drivrutiner, operativsystem och börja använda din nya bärbara dator.


Previous:nothing Next:Lägga till en trådbunden skrivaren till en trådlös dator

Relaterade artiklar


 • hur man kan förbättra kvaliteten på ett grafikkort
 • Vilka är fördelarna med att köpa en begagnad eller renoverad laptop?
 • dual core vs quad core i riktmärken
 • fördelarna av nano koppar bläck
 • hur du ändrar skrivarens språk på en HP 3845
 • dell inspiron bärbar dator fan felsökning
 • hur man hittar ut bläckpatronen som behövs för en Canon-skrivare
 • interna kontra externa modem
 • hur att installera drivrutinen för en HP nx6110 bärbar modem
 • hur Jämför Asus bärbara datorer