Dator > hur man byter omriktaren i en Dell bildskärm

  • hur man byter omriktaren i en Dell bildskärm


  • Bärbara datorer använder en del som kallas en inverter styrelsen att säkerställa att rätt mängd el levereras till LCD-monitorn. Om din Dell laptop är skadad och omriktaren styrelse slutar fungera LCD-skärmen inte kommer att få tillräckligt med kraft att korrekt visa bilder. Omriktaren Styrelsen är längst ner på skärmen och kan manuellt ersättas, men det innebär demontering flesta av LCD-skärmens delar

    Du behöver:. .
    Platt skruvmejsel
    Stjärnskruvmejsel.
    Inverter ombord.


    1.
    Stäng av Dell laptop och stängde av funktionsstörningen LCD-displayen lock. Ta bort strömkabeln och alla andra anslutna enheter eller kablar.
    2.
    Ställ Dell laptop upp och ner på en stabil arbetsyta. Skjut över Dells batterispärren och lyft ut batteriet ur den bärbara datorn. Placeringen av batteriet och spärren kommer att variera mellan Dell-modeller, men de är i allmänhet ligger i övre högra eller nedre vänstra ändarna av ärendet.
    3.
    Ställ Dell bärbar dator med rätt sida upp och öppna LCD-display locket. Kontrollera om din Dell laptop modellen har en rad av gummi skruv täcker längs kanterna på skärmen.
    4.
    Lossna skruven täcker med kanten av en platt skruvmejsel om det finns några närvarande. Ta bort skruvarna underifrån med en stjärnskruvmejsel.
    5.
    Börja i ena hörnet av LCD-skärmen och börjar skilja locket från skärmen med naglarna eller på kanten av ett fast huvud skruvmejsel. Arbete runt locket tills alla fyra hörnen låses upp från Dell laptop skärmen.
    6.
    Dra av LCD-skärmens lock. Ta bort skruvarna som håller LCD-skärmen till Dells fall. Beroende på modell skruvarna kan finnas på den övre och nedre kanter eller på vänster och höger sida av skärmen.
    7.
    Dra LCD-skärmen fram och försiktigt sätt den på Dell tangentbord. Leta reda på omriktaren på den nedre delen av LCD-skärmen. Ta bort skruven som håller styrelsen på skärmen.
    8.
    Koppla in kabeln vänstra kant omriktaren styrelsen. Dra omriktaren styrelsen till höger för att koppla bort det, lyft sedan av den LCD-skärmen.
    9.
    Placera ersättare omriktaren på den nedre delen av LCD-skärmen. Sätt tillbaka kabeln och skruven. Ställ in skärmen tillbaka på Dell laptop: s fall och sätt tillbaka anslutande skruvarna.
    10.
    Återmontera LCD-skärmen locket och lade sedan tillbaka batteriet i bärbar dator.

    tips och varningar


  • Vissa Dell-modeller har fyra små flikar som håller omriktaren kortet på plats istället för att använda en skruv. Dra tillbaka flikarna för att låsa upp enheten och sedan trycka dem på plats efter att sätta den nya styrelsen på LCD-skärmen.
  • En ny inverter styrelse för din modell av bärbar dator kan placeras på nätet datordelar återförsäljare .
  • Statisk elektricitet kan skada laptop komponenter såsom inverterare styrelser och hindra dem från att arbeta. Omedelbart före hantering en inverter styrelse bör du jorda dig genom att röra något bestående främst av metall som har kontakt med golvet.

Previous:nothing Next:hur man kommer åt den inbyggda kameran i en Dell Latitude D620





Relaterade artiklar


  • hur man ladda ett batteri för bärbar dator utan dator
  • hur du tar bort minnen som är för små från en bärbar dator
  • vad är Core 2 Duo arkitektur?
  • Hur uppdaterar jag min grafikdrivrutin på min Dell Latitude C610 bärbar dator?
  • hur man formaterar om en Inspiron 5100 hårddisk
  • hur du installerar en Windows 95-CD ROM-drivrutinen från en CD
  • hur man bygger ett 12 volts strömförsörjning
  • hur man återställer Epson chips
  • hur man bygger en dator videoredigerare
  • hur man kan få systemåterställning på en Dell Dimension 8200