Dator > 10 typer av datorer

 • 10 typer av datorer


 • Få kan gå om sina dagliga rutiner utan att vara beroende på någon typ av dator för att hjälpa dem med. . Det finns många typer av datorer, alla datorer har en gemensam uppsättning komponenter inklusive en central processor, minne, en lagringsenhet, en inmatningsenhet (tangentbord /mus) och en utdataenhet (monitor).

  Stationära datorer

  Stationära datorer är den vanligaste typen av dator, eller PC, som är avsedda att användas av en användare. Dessa modeller få sitt namn för sin förmåga att passa fint på mest skrivbord och inkluderar en bildskärm, tangentbord, mus och plast som rymmer alla de inre komponenterna. Stationära datorer är konstruerade för att användas för vanliga program, inklusive surfa på Internet, spela videospel och ordbehandling.

  Bärbara datorer

  Komplett med platta skärmar och under sex pounds, är bärbara datorer optimerade för mobila användare. Kan samma funktioner som stationära datorer, men dyrare på grund av sin kompakta storlek, bärbara datorer är idealiska för alla som behöver kraften i en stationär kombinerat med portabilitet.

  Netbooks

  Netbooks är mycket mindre, lättare och bärbara versioner av bärbara datorer som främst är avsedda för trådlös webbläsning. På grund av sin storlek, netbooks har ofta mycket små skärmar som genomsnitt 10,1 inches, och inkludera den minsta mängden minne och lagringsutrymme som behövs för att köra program.

  Handdatorer

  Aktuella handhållna datorer, som smarta telefoner som den populära iPhone, ge en kombination av många funktioner i en enhet, inklusive arrangörer, kalenderfunktioner, ordbehandling, e-post, musikspelare, och surfa. Personliga digitala datorer eller handdatorer är en annan vanlig typ av hand-dator.

  bärbar teknologi

  Dator anordningar som kan bäras på en persons kropp, till exempel en digital klocka, kallas påsättsdatorer. Denna typ av dator också användas av läkare för att övervaka en persons hälsa egenskaper som i fallet med en hjärtfrekvensmätare.

  Arbetsplatser

  Arbetsstationer vanligtvis har stora bildskärmar som klarar av att visa högupplöst grafik, stora mängder interna minne för att bearbeta komplexa data, och stora hårddiskar för lagring. Dessa egenskaper gör arbetsstationer idealisk för användning av ingenjörer, arkitekter, animatörer och programutvecklare som behöver en stor mängd data muskler och grafik av hög kvalitet.

  Servrar

  kommunikation mellan datorer anslutna till Internet eller annan typ av nät behandlas av servrar. Serverdatorer göra e-post, surfa och ladda ner möjligt.

  Stordatorer

  ofta tar upp storleken av ett stort rum eller hela golvet, stordatorer är jätte, dyra datorer som huvudsakligen är utformade för att kunna bearbeta flera uppgifter som utförs av hundratals eller tusentals användare på en gång. Företag anställer stordatorer för tillämpningar som är viktiga för deras verksamhet, inklusive statistisk analys och finansiella transaktioner.

  Minidatorer

  Minidatorer, ibland kallade mid-range servrar, är mindre kraftfull än stordatorer och ofta mer kraftfull än persondatorer. Denna typ av dator har starka multi-funktioner och kan hantera upp till 200 användare på en gång.

  Superdatorer

  I första hand används för att utföra stora mängder numeriska beräkningar i hög fart, superdatorer innehåller den senaste och dyraste teknik som finns tillgänglig. Superdatorer används i en mängd specialiserade program inklusive prognoser väder, kärnkraftsforskning och analysera geologiska data.


Previous:nothing Next:felsökning av en Hewlett-Packard Deskjet 990C

Relaterade artiklar


 • hur man bygger en video dator
 • hur man solar ut en macbook
 • hur man byter en t8100 processor
 • hur ändrar hårddisken i en Toshiba M300
 • Hur tar jag isär en bärbar dator?
 • hur man stänger av telefonsvararen på en HP 1050 fax
 • hur man byter antennen på en bärbar dator
 • hur man helt utplåna en Toshiba-dator
 • en jämförelse av Intel-processorer Pentium M
 • Hur man återskapar en diskett med freeware