Dator > nackdelar av datorn kloning

 • nackdelar av datorn kloning


 • Om företaget du arbetar för behov att bygga ut ett stort antal arbetsstationer på kort tid, kan datorn kloning vara en utmärkt lösning. Med datorn kloning, tekniker utdrag helt enkelt en bild från en befintlig arbetsstation, spara den till en bärbar lagringsenhet-som ett minne eller till en nätverksplats-och använda den bilden att bygga den nya arbetsstationer. Även om denna teknik är en realtid sparare, finns det vissa tänkbara nackdelar datatekniker måste förstå. Förståelse både för-och nackdelar av dator kloning kommer att bidra till datatekniker göra ett intelligent och välgrundat beslut.

  Uppförökningsmaterial existerande frågor

  En potentiell nackdel med dator kloning är det kan oavsiktligt få befintliga arbetsstationer och problem nätverk för att sprida sig. Om det finns några problem i samband med arbetsstation som används för att skapa bilden, kan dessa problem att spridas över hela resten av nätverket via det nybildade arbetsstationer. Till exempel, om genomströmning inställningar på nätverkskortet är felinställda, eller om det finns en skadad drivrutin eller system-fil, kommer dessa problem finns på den nybyggda arbetsstationerna också.

  fungerar inte särskilda behov

  datatekniker byggnad klonade arbetsstationer måste också hålla i minnet att kloning inte kan tillgodose behoven för alla användare. Medan de klonade arbetsstationer kan tillgodose behoven hos de flesta användare, kan det finnas vissa användare i nätverket som behöver olika inställningar på sina datorer. Exempelvis kan en del programpaket kräver en dator har en hårdkodad IP-adress, och det vanliga systemet bilden får inte föreskriva att kapacitet. Likaså kan en del programpaket fortfarande måste installeras för hand om dessa paket inte är en del av den klonade bilden.

  Hårdvara Inkompatibilitet Problem

  En annan potentiell fallgrop med dator kloning är de klonade bilderna kanske inte fungerar lika bra på alla datorer tagits i bruk. Medan den klonade bilden bör fungera tillräckligt bra på datorer av samma modell och samma specifikationer hårdvara, kan olika modeller fungerar inte lika bra. Det kan vara svårt att bygga en klonad bild som fungerar bra på olika märken av datorer och olika hårdvarukonfigurationer. Om varje ny dator som ska användas är samma modell som en befintlig arbetsstation, kan detta inte vara ett problem, men om du har en blandad butik du kan finna dig som arbetar individuellt med många datorer, även efter den klonade bilden har distribuerats.


Previous:nothing Next:hur till återvinna bilder från en överskrivna CD

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort frontpanelen från Compaq Presario 5000
 • hur man återställer Epson chips
 • hur man öppnar en Dell 2400 datorn
 • hur säkra en dator från hackare
 • hur du får ut mest grafikkortet för pengarna genom att beräkna floppar
 • hur man gör en fjärrkontroll arbete för hp
 • hur du skriver ut kuvert på en HP 970 skrivare
 • Hur uppgraderar jag min bärbara hårddisk & föra över filer?
 • fördelarna med quad core processorer över dubbla kärnor
 • hur du installerar din externa DVD CD-brännare