Dator > hur man fixar en flimrande Dell Latitude skärm

 • hur man fixar en flimrande Dell Latitude skärm


 • En flimrande laptop skärm beror på bakgrundsbelysning i displayen slås på och av. Detta kan bero på flera faktorer, men den vanligaste orsaken är att bära ut bakgrundsbelysningen omriktaren.

  För det enklaste sättet att testa denna möjlighet hålla en ficklampa mot skärmen medan den flimrar. Om du fortfarande kan se skärmen i ljuset av ficklampan, ligger problemet med bakgrundsbelysning och inte själva LCD

  Du behöver:
  väl upplyst ren arbetsplats
  . Funktionsstörning Dell Latitude laptop, med batteriet bort och unplugged.
  Digital kamera (tillval).
  Spetsig stjärnskruvmejsel.
  Kort-bladig kniv eller tunna standard skruvmejsel.
  Sekundär lagring för skruvar.
  Ersätter bakgrundsbelysningen inverter.


  1.
  Innan du börjar leta modellnumret på basen av din bärbara dator och söker på Internet efter "Dell Latitude [modell nr. ] Service instruktionsboken. " Dell publicerar många av sina bärbara service manualer på nätet, och har instruktioner för att styra din demontering kommer att spara tid och huvudvärk.

  Om du har en kamera, ta bilder på varje steg i demonteringen före och efter du göra varje större steg. Med bilderna för att se hur delar ska gå ihop gör processen mycket enklare.
  2.
  Använd en skruvmejsel för att delvis demontera din laptop. Använda servicebok ta isär skärmen församling tillräckligt så att du kan ta bort skärmen bezel och exponera bakgrundsbelysningen omriktaren styrelsen.

  Om du inte har tillgång till manualen, börja med att söka för alla små pluggar eller bitar av plast som kan täcka skruvarna din bärbara lock tillsammans. (Skruvar kan sitta under den lilla gummifötterna runt på skärmen också. ) Kontrollera överallt i LCD för eventuella skruvar, plasten kring LCD är tunn, och om du försöker dra isär skärmen medan de fortfarande är skruvas ihop, kommer det att knäppa. När du har alla skruvar tag i plast framför skärmen nära LCD med fingertopparna och "rulla" en del av den bort från skärmen. Plasten bezel på en LCD fäster med plast spärrarna, och rullande från insidan av skärmen till kanten ska släppa dem. När du har bezel bort, leta efter bakgrundsbelysningen omriktaren --- ett litet kretskort med ett uttag på varje ände. Den sitter oftast precis under skärmen i locket.
  3.
  Skruva omriktaren styrelse och försiktigt loss den. Koppla in ersättare styrelsen, sätt tillbaka den på rätt plats och skruva fast den.

  Du kanske vill testa den nya styrelsen vid denna punkt genom att koppla in den bärbara datorn och slå på den. Om du gör det, vara mycket försiktiga: Omriktaren producerar potentiellt smärtsam eller rentav farligt höga spänningar
  4
  Tryck den främre skärmen infattningen på plats. . . Locket ska sitta säkert tillsammans när återskapas och bör komma tillsammans med ett "klick. "Kontrollera att du har anbringas alla spärrarna innan du skruvar på locket igen tillsammans. Sätt tillbaka alla kontakter, gummifötter eller annan skruv omslag som du tidigare tog bort.
  5.
  Om du visste "t-test den bärbara datorn redan, koppla in den och testa den. Du bör ha en fin och flimmerfri bild.

  tips och varningar


 • Gå långsamt. Den del du ersätter är inte så dyra, men LCD-skärmar kan vara. Inget är mer irriterande än Rätta till ett problem och sedan skapa en större och dyrare problem att ersätta den.
 • Om din dator fortfarande omfattas av garantin, har en auktoriserad reparatör utföra denna tjänst. Garanti varierar från modell till modell, men öppnar lådan och ersätta en del av det elektriska systemet på den bärbara datorn kommer med största sannolikhet bryter mot någon del av dem.

Previous:nothing Next:hur man utrota eller upplösa laser bläck

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en hög kvalitet HP skrivarens nätkabel
 • hur man kan ansluta datorer till tv-skärmar
 • hur du ansluter en strömkabel
 • Hur byter jag en kraschad hårddisk?
 • hur man fyller bläck Canon skrivare
 • hur man ändrar på trumman på ett okidata B4100
 • hur man installerar en IDE till SATA omvandlare
 • Hur konvertera hårddiskar till NTFS från FAT32
 • Bläckpatron tips
 • hur man installerar ati alla i förundran