Dator > diskett använder

 • diskett använder


 • Disketter representerade en standard inom digital lagringsteknik hela 1980-talet och in i 1990-talet. De finns i en rad storlekar, men de facto-standard storlek blev en 3,5-tums hårddisk som kan lagra 1,44 MB information. Diskarna använder en tunn, magnetiskt material omsluter i ett hårt plastskal. Även disketter en gång kunde hittas i hemmet i nästan alla datoranvändare, är den ärevördiga diskett på gränsen till utrotning under 2010. Medier som CD, DVD och USB-minnen, som kan lagra hundratals eller tusentals gånger den mängd information som en diskett kan lagra, har blivit standard alternativen för lagring. Ändå kan die-hard förvärvar användare fortfarande både standard och hög kapacitet disketter och hårddiskar med viss ansträngning, enligt Accurite Technologies, ett lagringsmedia utvecklare.

  Lagring

  En av de största användningsområdena för en diskett är lagring av information. Precis som alla andra digitala lagringsmedier, kan disketter hålla någon typ av datafil, förutsatt att den inte är för stor för att passa ditt utrymme. Dokument fillagring representerar en typ av lagring som standard disketter är speciellt lämpade att hantera. Dokument sällan filer överstiga kilobyte storlekar, vilket innebär att flera kan lagras på en enda skiva.

  Lagring med hög kapacitet

  Samtidigt som de blir ett undantag, använde en del äldre storskaliga datalagringssystem disketter exklusivt. Hög kapacitet disketter och hårddiskar kunde tänkas, förlänga livet på dessa system.

  Driver Distribution

  En drivrutin är en extremt liten bit programkod som gör att enheter kan kommunicera mer effektivt med operativsystemet eller andra komponenter. De flesta nya maskinvara kräver att drivrutin installeras innan de ska fungera korrekt. Medan nedladdningar direkt från en tillverkare webbplats är vanliga förare är små nog att lagring och distribution på disketter är både möjligt och fortfarande sker ibland, enligt PCGuide, en webbplats som tillhandahåller material dator referens.

  Art

  Floppy diskar har hittat något av en pånyttfödelse som en komponent och föremål för konstnärlig verksamhet, enligt Designboom, en hemsida som handlar om konstruktioner med hjälp av ovanligt objekt. Diskarna har använts direkt som ett substrat på vilken annan konst är målat. I vissa fall, konstnärer bygga skulpturer med hjälp av diskarna. Andra personer använder diskarna för att producera vardagliga objekt, till exempel klänningar eller penholders, som kan förlora en del praktiska för att vara gjord av disketter.

  Musik

  Vissa musiker har vidtagit för att med hjälp av disketter som ett sätt att distribuera sina musik. Användningen av diskett begränsar bithastighet och därmed kvaliteten i uppspelning, vilket ger olika vädjar till progressiva musiker, enligt Designboom.


Previous:nothing Next:hur man återställer skrivarpatron en 6980 hk skrivare

Relaterade artiklar


 • bidrag till datorutrustning
 • felsökning av en CD-enhet för en Dell Inspiron 5100
 • hur man installerar en HP Deskjet F300
 • dual core vs quad core i riktmärken
 • information om kryptering en skiva med en stark magnet
 • Hur konvertera till en platt bildskärm
 • hur du tar bort och reparera hårddisken i en Toshiba A25 satellit
 • felsökning av en Dell 924 skrivare
 • fördelarna med att använda ett epos pekskärm
 • hur man bygger en dator enkelt