Dator > Hur man tar loss en skärm från en bärbar dator

 • Hur man tar loss en skärm från en bärbar dator


 • Att ta bort en skärm från en bärbar dator är en uppgift som kan variera ganska mycket från modell till modell. De flesta nyare modeller av bärbara datorer använder liknande arkitektur som gör det möjligt att ge en allmän beskrivning av avlägsnandet. Borttagning av skärm församling är en enkel uppgift, men att öppna upp skärmen församlingen att få tillgång till LCD är lite mer komplicerat och kommer att utsätta vissa känsliga områden på datorn

  Du behöver:
  liten mejsel set. .

  Borttagning av Screen församlingen


  1.
  Koppla den bärbara datorn och ta bort batteriet. För att ta bort skärmen församling, måste du koppla det trådlösa kortet antenn. De flesta modeller har ett lock på undersidan av datorn som kan skruvas loss för att avslöja det trådlösa kortet ledningar. Om det trådlösa kortet området inte är märkt med tråd placeringar, ta del av vilket tråd går där. Koppla ur kablarna (vanligtvis svart och vit) från co-axial portar på kortet. Kortet behöver inte avlägsnas. Om kablarna är klippta i att den bärbara datorn bas, se till att befria dem så att du kan dra upp dessa trådar senare när du tar bort skärmen.
  2.
  Ta styrelsen strömbrytaren /ramen för att få tillgång till de skruvar som håller skärmen församling. Strömbrytaren styrelse /ramen är oftast fäst med ett par skruvar på undersidan av den bärbara datorn, som ligger direkt under ramen. Ta bort skruvarna, dra försiktigt upp på en av hörnen på strömbrytaren styrelse /bezel. I vissa fall kommer en liten platt skruvmejsel bistå i denna uppgift. Ta försiktigt bort strömbrytaren styrelse /ramen och dra några kablar eller sladdar.
  3.
  Dra ur skärmens videokabel från moderkortet eller grafikkortet. Avlägsna gångjärnet som nu avslöjas. Vissa modeller har även skruvarna skärmen montering på baksidan av laptop basen. Dra försiktigt upp på skärmen när du har tagit bort alla skruvar. Den trådlösa antenn kablar skulle komma glidande genom mitten av moderkortet, men kan fastna på något på vägen. Om kablarna inte kommer ut, kan du behöva ta bort tangentbordet för att befria dem. Om så är fallet, vänd den bärbara datorn över och skruva loss några skruvar märkta med små tangentbord piktogram. Om de inte är markerade, måste du kanske testa en efter en tills tangentbordet kommer gratis. Koppla ur tangentbordet och ta bort den. Du bör nu ha tillgång till trådlös antenn kablar.

  Om du bara ville ta bort skärmen montering, då din uppgift är klar. Men om du vill bryta församlingen isär för att ersätta LCD-skärmen, finns det några fler steg.

  Demontering Screen församlingen


  1.
  Ta bort alla plast eller gummi prickar som får täcka skruvarna på framsidan av skärmen montering med en liten platt skruvmejsel. Vissa skärmar har också dessa dolda skruvar på sidan av skärmen. Håll koll på de punkter som de är trögrörliga och ofta fastnar i kläder eller armbågen! Ta bort alla skruvar, så dubbelkolla att du inte missar några.
  2.
  Bänd isär plast skärmen höljet så varsamt som möjligt, med början på ett av hörnen. I vissa fall kan en gitarr eller plocka plastkort användas för att glida längs kanterna på skärmen höljet. Detta hjälper till att unsnapping av höljet i plast klipp. Dessa höljen är mycket tunn och har känt att knäppa med minsta överskott av kraft.
  3.
  Ta bort skruvarna som LCD mot skärmens bakstycke. Koppla omriktaren, försök sedan att försiktigt lyfta skärmen ur höljet genom att lyfta på en av sidorna hörn. Den övre delen av skärmen är mycket känsliga och bör aldrig pressas eller ens nämndes. Koppla ur videokabeln bandkabel från baksidan av skärmen för att helt befria den.

  Tips och varningar


 • Skapa en ren arbetsyta. Laptop delar /skruvar är små och svåra att hålla reda på.
 • Denna uppgift kommer att utsätta känsliga områden i den bärbara datorn. Försök inte utan föregående laptop reparation upplevelse.
 • alltid se till den bärbara datorn är helt urkopplad och har batteriet bort innan du börjar reparationsarbeten.

Previous:nothing Next:Hur vet jag om mitt grafikkort är den rätta för Windows XP?

Relaterade artiklar


 • Avinstallera ett internt modem som inte fungerar
 • hur du tar bort papperstrassel från en Dell-skrivare
 • hur man bygger en dator enkelt
 • hur man väljer en stationär PC
 • hur man får den bästa renoverade Tablet PC
 • hur du tar bort en DVD från en Dell Inspiron 1000 laptop
 • hur man kan utvidga laptop smet liv
 • vad du bör tänka på för hårddisken när man köper en dator?
 • hur man ändrar teckensnitt namn på en Mac
 • hur man kan minska visa storleken på en Dell platt bildskärm