Dator > information om CD-bränning

 • information om CD-bränning


 • Processen som används för tillverkning cd-skivor på kommersiell nivå är för stor och dyr för att användas på ett personligt plan. Personlig CD-brännare och skrivbara CD-skivor använder en annan teknik och material för att göra processen mer tillgänglig

  Du behöver:.
  Burk med tryckluft
  . Ficklampa.
  Ribbon (tillval).

  material som används i CD

  Alla skivor är gjorda av samma lilla grupp av material. Den viktigaste delen av en CD är det tunna lager av aluminium i mitten av skivan. Detta är vad din cd-läsare kommer att använda för att extrahera information från skivan. Det finns en liten lager av genomskinliga akryl som täcker aluminium som skyddar det och samtidigt låta den skiva som ska läsas. Dessa skikt är täckt av ett tunt lager av genomskinlig hårdplast.

  Därför behöver vi Brännbart CD

  Behovet av brända skivor kommer från den process som används för att skapa kommersiellt producerade CD-skivor. Den teknik som används för att skriva kommersiellt producerade CD-skivor har gjorts för att göra massa mängder av CD-skivor. Om du skulle bränna enstaka kopior av unika skivor med kommersiella teknik skulle det vara mycket dyrt och otroligt ineffektivt. Hem CD-bränning använder en annan typ av skiva teknik som gör CD-produktion ett bärkraftigt alternativ för den enskilde.

  Commericaly Producerad CD vs skrivbara CD

  Kommersiellt producerade CD-skivor överföra information med ett tunt lager av aluminium inuti skivan . Den aluminium är märkt med en serie av mikroskopiska ojämnheter i ett spiralmönster som har sitt ursprung i mitten av skivan. Precis som Morse kod, är den information som tryckts i storlek och frekvens gupp.

  CD-skivor är olika, eftersom de bedriver information inte på aluminium, men på lagret strax under det. Vanliga CD-skivor använder en genomskinlig skikt av akryl att bevara aluminium och samtidigt låta lasern att läsa det. I stället för akryl, CD-R använder en liten skikt av färgämnen. När CD-R är tomt, färgen genomskinligt. Processen att bränna en CD manipulerar färgen så att den liknar aluminium gupp på en vanlig CD. En CD-brännare använder en mycket fin laser för att göra färgämnet ogenomskinlig i samma spiralmönster som kommersiellt producerade CD-skivor. Den information som skrivs på färgämnet, inte aluminium.

  Varför det fungerar

  Trots att kommersiellt producerade och brända cd använda olika viktiga ingredienser, de arbetar på samma sätt i en CD-spelare på grund av hur CD-skivor läses . CD-spelare och datorer lysa en laser på den information som spår på en CD som det snurrar, då fångar reflektion av aluminium skikt med extremt mottaglig censorer. Betänketiden som kommer från skivan förändras när den träffar gupp i aluminium. Datorn använder dessa förändringar att tolka informationen på skivan.

  I en CD-R, den skikt färgämne härma gupp i aluminium, även om den faktiska aluminium på skivan är helt platt. Den ogenomskinliga områden i den brända skivan orsaka lasern att reflektera som det skulle bort ett gupp i aluminium.

  Vanliga problem

  Problemet med att ta hela produktionsprocessen i ditt hem är att du är den enda som kan lösa eventuella problem. Eftersom det finns tiotals märken av bränning och enheter, eventuella problem som kan inträffa är sannolikt unikt för de märken du använder.


Previous:nothing Next:hur man fixar en no-insignal till en dator

Relaterade artiklar


 • hur till göra min skrivare tillgänglig för alla datorer på mitt trådlösa nätverk
 • hur man kommer åt återställa partition på en gateway mt6840
 • hur man flasha BIOS på en dator
 • hur man kan utvidga laptop smet liv
 • Felsökning papperstrassel i en HP-skrivare
 • Hur man vet om en laptop batteri är dåligt
 • hur man gör en fjärrkontroll arbete för hp
 • hur man installerar externa högtalare till datorn
 • hur man installerar Logitech G25
 • hur du ansluter en HP CP till TV