Dator > hur du monterar en dator med bästa tillgängliga komponenter

 • hur du monterar en dator med bästa tillgängliga komponenter


 • Uttrycket "bästa availaable" är relativt. De två viktigaste processorer för PC-datorer är gjorda av Intel och AMD. Tyvärr är det svårt att jämföra specs på processorer och kunna berätta till nominellt värde som är bättre. Också, just nu de bästa delarna kan bli inaktuella under de närmaste månaderna, dagar eller ens timmar. Dock är den allmänna processen att bygga en dator, oavsett kvaliteten på delar, samma

  Du behöver:.
  Computer Case
  . Strömförsörjning.
  Moderkort.
  CPU.
  CPU kylaggregat.
  Hårddisk (ar).
  Skivenhet (s).
  RAM.
  Bildskärmskort (s).
  Ljudkort.


  1.
  Ta bort sidostycket på fallet för att komma åt insidan. Den bästa tillgängliga fallet är robust, har bra luftflöde, och är relativt tyst. Den bör omfatta eller åtminstone har plats för ett intag fläkt längst ner på framsidan av fallet, samt en frånluftsfläkt på baksidan av målet nära mitten.
  2.

  Sätt på nätdonet i ärendet. Nätdelen går i toppen av chassit med adaptorn går till baksidan av målet. Det kan skruvas in med fyra skruvar på baksidan av målet. Nätaggregatet bör ha tillräckligt med ström för alla komponenter i datorn, och samtidigt vara relativt tyst.
  3.
  Sätt hårddisken (s) i ärendet. Ärendet borde ha metall avsnitt där hårddiskarna kan glida in och fästas med skruvar på båda sidor. Det bästa hårddiskar i form av hastighet och med mars 2010 är solid state diskar, men SATA-hårddiskar erbjuder hög kapacitet till en lägre kostnad. Med en hårddisk för operativsystemet och andra hårddiskar för lagring bidrar till att förlänga livslängden på hårddiskarna.
  4.
  Sätt i skivan enhet (er) i ärendet. Skivan enheter kan skjutas in i ärendet från fronten. På baksidan av skivenhet (s) bör gå in först, sedan kör kan skruvas in på någon sida i målet att säkra den. Det bästa skivenhet beror på vad syftet med enheten är. Från och med mars 2010, bränner en Blu-ray bränning köra högsta kvalitet på ljud och har den förmågan att skivan.
  5.
  Sätt processorn till moderkortet. Moderkortet är beroende av processorns socket typ och hastigheter buss (den hastighet som information överförs mellan processorn och moderkortet). Moderkortet har ett chipset och generellt bättre chipset, desto bättre prestanda. Likaså med processorn, snabbare processor, desto bättre systemets prestanda. Ju mer kärnor en processor, desto bättre. Att ha en quad-core processor är som att ha fyra olika processorer på samma gång. I mars 2010, en av de bästa processorer är Intel i7-processor eftersom den har fyra kärnor och genomför Hyper-Threading teknologi, som nästan fördubblar antalet kärnor till åtta.
  6.

  Installera kylaggregatet ovanpå processorn och fäst den till moderkortet. Kylaggregatet kan vara en kylfläns /fläkt eller det kan vara ett vattenkylningssystem. Den kyls bättre processor är, desto bättre kommer det att fungera.
  7.
  Installera RAM på moderkortet till höger om processorn. Ju mer RAM-minne en dator har, desto bättre kommer det att köras. Den "bästa" i det här fallet är den maximala mängden RAM-minne på moderkortet kan hantera.
  8.
  Installera moderkortet i ärendet. Hålen är längs kanten av moderkortet och en i mitten. In-och utgångarna skall gå till baksidan av målet.
  9.
  Installera video och ljud kort i PCI-X på datorn. Om du vill ha den bästa grafiken komponenter, är ett sätt att länka flera grafikkort tillsammans. Videon kort ska ha en stor mängd grafikminne. Detta gör kortet till processen grafik och samtidigt minimera hur mycket arbete att datorn har att göra. I mars 2010, är en av de bästa grafikkorten för Nividia Quadro FX 5800. Det bästa ljudet kort kan generellt för ökad in-och utgångar samt maximal ljudkvalitet utgång.
  10.
  Anslut komponenterna till hårddisken. Se till att använda rätt kablar mellan olika enheter och moderkortet.
  11.
  Anslut strömförsörjningen till de olika komponenterna. Detta inkluderar moderkortet, enheter och möjligen grafikkortet.
  12.
  Stäng till att avsluta monteringen av datorn.

  Tips och varningar


  Wear
 • ett antistatiskt armband eller vidröra en bit metall att fullgöra byggs upp statisk elektricitet innan du rör vid komponenter. Detta kommer att minimera skador från statisk stöt.

Previous:nothing Next:felsökning av en laptop lcd skärm

Relaterade artiklar


 • hur man fyller bläck Canon skrivare
 • hur man fixar Windows runtime error 76
 • hur du ansluter till en eSATA-enhet
 • hur man installerar en HP-skrivare när installationsprogrammet fastnat på 94%
 • hur du gör din laptop batteri pågå ännu längre
 • hur du uppgraderar CPU på en pc
 • hur till vända en PC till en TV
 • hur man byter batteriet på en IPAD
 • hur att fylla dina använda bläckpatroner
 • Hur uppdaterar jag min grafikdrivrutin på min Dell Latitude C610 bärbar dator?