Dator > Felsökning skärmen på en HP laptop bildskärm

 • Felsökning skärmen på en HP laptop bildskärm


 • Felsökning din HP bärbara dator skärm kräver provning av ett antal bärbara komponenter och letar efter vanliga problem som kan drabbar din HP-enhet. Ibland makt frågor eller helt enkelt övervaka ljusstyrka kan negativt påverka din bildskärm. Andra gånger, dock måste du köra tester som mäter om din bärbara HP skärmen helt har stängts av eller om ditt moderkort är felaktigt. Lyckligtvis kan alla gör-det-själv-typ genomföra dessa test med en extern bildskärm och VGA-kabel till hands.

  Du behöver:
  Extern bildskärm
  . VGA-kabel.


  1.
  Kontrollera att nätadaptern är korrekt ansluten till både HP laptop och vägguttaget eller ett överspänningsskydd (som är tillämpligt). AC-adapter för din bärbara HP kan ha lossnat från någon av dessa punkter, vilket resulterade i ett strömavbrott som du kan ha hänföras till en handikappad bildskärm. Även in adaptern i ett annat vägguttag, ifall den nuvarande utlopp är blåst.
  2.
  Kolla dina HP batteri för bärbar dator. Batterier försämras när de åldras, och varje batteri är i genomsnitt bra för ca 1. 000 avgifter. Efter det börjar de komma att kunna hålla laddningen. Observera batteriets indikatorlampan på sidan av din HP bärbara dator för att se om batteriet kan vara problemet.
  3.
  Överväga ljusstyrka för din HP laptop skärm. Skärmens ljusstyrka kan oavsiktligt vändas hela vägen ner, i den mån att bildskärmen visas helt mörkt. Hitta nycklarna monitorns ljusstyrka på HP: s tangentbord, som kommer att bo direkt ovanför sifferknapparna längs översta raden på tangentbordet. Justera bildskärmens ljusstyrka efter behov.
  4.
  Titta noga på din bärbara HP bildskärm. Är det en mycket svag bild på det, men det verkar annars vara mörk och skärmens ljusstyrka har justerats. Hitta "LCD stängd switch", som är en liten switch direkt av bildskärmens gångjärn. Denna växel fungerar som en sensor som normalt vet när datorn är öppen eller stängd. Det kan ha fastnat i stängt läge. Tryck på strömbrytaren kraftigt med fingret för att burken loss och sedan tillbaka till öppet läge.
  5.
  Anslut HP laptop monitor till en extern skärm för att utföra en display test. Använd en VGA-kabel att göra det. Detta test kommer att avgöra om din bärbara HP skärmen helt har misslyckats och behöver bytas ut, eller om problemet ligger hos moderkortet. Med den bärbara datorn och en extern bildskärm ansluten med VGA-kabel, sätta på både och vänta och se om den externa skärmen visar HP laptop: s information på rätt sätt. Om så är HP själva bildskärmen fel. Om den externa bildskärmen inte visar någon information, dock ligger ditt problem med den bärbara datorns moderkort.

  tips och varningar


 • Om ditt moderkort har misslyckats, ersätta din bärbara dator helt. Moderkort är alltför kostsamma att motivera sina bytas ut individuellt.

Previous:nothing Next:hur man byter CMOS-batteriet i en IBM Thinkpad i Series Laptop

Relaterade artiklar


 • Felsökning av en HP Deskjet 450 CBI skrivare som inte kommer att mata papperet
 • hur du ändrar mängden hårddiskutrymme
 • hur man byter CPU i en MacBook
 • hur du uppgraderar Phoenix BIOS när en dator vill inte starta
 • hur man flasha BIOS på ett ASUS
 • hur man byter minne i en Inspiron 2650
 • hur du tar bort minnen som är för små från en bärbar dator
 • hur man fixar datorn släpar
 • hur man bränner en dvd som fungerar
 • hur man väljer datorskärmar