Dator > Felsökning av en Everex laptop

 • Felsökning av en Everex laptop


 • Din Everex bärbara dator är en komplex maskin som, precis som alla datorer kan falla offer för ett antal misslyckanden i dess arkitektur. Dessa kan variera från lösa anslutningar nätadaptern till skärmen sensor fel eller ens moderkortet misslyckande. Alla dessa gemensamma frågor kan testas för med något annat än en VGA-kabel och en extra bildskärm, och innan dator expertis är lyckligtvis inte. Du kan upptäcka din Everex bärbara problem på din fritid utan hjälp från någon tekniker

  Du behöver:.
  VGA-kabel.
  Extern bildskärm.


  1.
  Se över anslutningar för strömförsörjning till din Everex laptop och ser till att allt är ordentligt på plats. Ofta de vanligaste problemen drabba en bärbar dator, och dessa börjar med korrekt användning av nätadaptern. Kontrollera att det är tätt ansluten till ett överspänningsskydd eller vägguttaget och inte sitter löst.
  2.
  Stäng av Everex laptop och kontrollera laptop batteri. Laptop batterier bära ett genomsnitt av 1000 "bra" avgifterna innan de börjar antingen helt eller delvis försämras och sluta hålla en avgift. Om batteriet lyser indikerar det finns ett problem och du har kontrollerat att se din bärbara nätadapter är mysiga på plats, vända på din Everex laptop för att lokalisera den horisontella batteriet utkast om sitt botten. Under denna finns en glidande övergång mekanism som gör att batteriet blir hoppat ur och bytas ut om det behövs.
  3.
  Titta noga på din Everex bärbara display. Har bakgrundsbelysningen verkar vara, men en svag bild fortfarande kan ses? Om det finns en svag bild, är det sannolikt ett av två problem. Antingen bildskärmen ljusstyrka har vänt hela vägen ner, eller din LCD "stängd switch" har fastnat på fel sätt. Bildskärmens ljusstyrka inställningar kan snabbt vändas upp med hjälp av särskilda ljusstyrketangenterna placerad på toppen av din Everex laptop tangentbord. Om detta inte fungerar, är det troligt att LCD sluten kontakt har fastnat i "stängt". Denna växel finns direkt intill en av de två gångjärnen under din Everex laptop skärm, och kan ofta utnyttjas med fingret för att un-sticka den.
  4.
  Anslut din Everex bärbara dator till en utomstående, extern skärm. Detta extern bildskärm kan testa för en allmän fel på din skärm eller ett moderkort misslyckande. Använd en VGA-kabel för att ansluta till, kör den från extern bildskärm på sidan av din Everex laptop på baksidan av den externa bildskärmen.
  5.
  Ström både på din Everex bärbar dator och den externa bildskärmen och vänta och se om din bärbara information visas korrekt på den externa bildskärmen. Om så är fallet, måste din Everex bärbar LCD-skärmen bytas ut. Men om den externa bildskärmen inte fungerar, innebär detta att det är sannolikt ett fel med din laptop moderkort.

  Tips och varningar


 • Moderkort ersättning är mycket dyrt. Ett smartare alternativ skulle vara att helt enkelt helt ersätta din Everex laptop.

Previous:nothing Next:vad är ett SDHC-kort läsare?

Relaterade artiklar


 • Felsökning Linksys wrt110
 • hur du uppgraderar din CPU P3 att gå fortare
 • fördelar och nackdelar med en flash-minne
 • Felsökning papperstrassel i en HP-skrivare
 • hur man läser en mac disken på en dator
 • hur man rengör ett LaserJet 1022
 • Hur man testar en bärbar dator skärm
 • topprankade renoverade tonerkassetter
 • hur man byter toner
 • hur du ansluter en skrivare till en ny Dell-dator