Dator > hur man byter CMOS-batteriet i en bärbar dator

 • hur man byter CMOS-batteriet i en bärbar dator


 • När du stänger av din Dell-dator, BIOS vissa inställningar kallas inställningar sparas i en reserv del av minnet som drivs av en CMOS batteri. Dessa inställningar inkluderar datum och tid, samt eventuella ändringar du kan ha gjort till din laptop BIOS, t. ex. justeringar av den bärbara datorns processor inställningar eller energialternativ förvaltning. Om den installerade CMOS-batteriet töms, kan du installera en ersättare, men varierar svårigheten att ersätta processen beroende på modell laptop.

  Du behöver:
  CMOS-batteriet
  . Stjärnskruvmejsel.
  Plast bända verktyg.

  Förberedelser


  1.
  Stäng av din bärbara dator och koppla eventuella anslutna kablar, inklusive nätsladden.

  2.
  Stäng skärmen och slå sedan på enheten över och undersöka undersidan.
  3.
  Lokalisera installerat batterimodulen, skjut sedan batterispärren (ligger intill batteriet) till olåst läge. Dra den installerade batteriet modulen ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan.

  Batteri Under Bas panel


  1.
  Håll den bärbara datorn upp och ner och lokalisera basenheten instans som i botten på församlingen. Ta bort alla skruvarna som panelen på plats (på vissa modeller kan du behöver bara ta bort en enda skruv)
  2
  Sök kanterna av panelen för en försänkning. . Om närvarande, mata in din bända verktyg i fördjupningen och använda den för att lyfta upp panelen. Skjut basen panelen mot yttre kanten av den bärbara datorn. Ta bort panelen och ställ den åt sidan.
  3.
  Undersöka laptop moderkortet och leta reda på CMOS-batteriet. Koppla bort kabeln som ansluter batteriet till moderkortet, ta sedan bort batteriet och ställ det åt sidan. Anslut din ersättning CMOS-batteriet och placera den i CMOS batterifacket.

  Batteriet laddas under Keyboard


  1.
  Undersök undersidan av den bärbara datorn och ta bort skruvarna som både tangentbordet och handledsstödet till den bärbara datorns bas. Tillbaka den bärbara till upprätt läge och använd dina bänd verktyg för att lossa den övre kanten av tangentbordet från den bärbara datorn bas (på vissa modeller, kan du först behöva bända loss en lysdiod omslaget). Vänd på tangentbordet och koppla den medföljande kabeln från moderkortet. Ta bort tangentbordet och ställ den åt sidan. Lyft handledsstödet och koppla den medföljande kabeln från dess kontakt.
  2.
  Koppla den bärbara högtalare från I /O-kort. Ta bort skruvarna som håller fast högtalarna på plats. Ta bort högtalarna och ställ dem åt sidan. Leta reda på och ta bort skruvarna som hårddisken montering på plats. Greppa dra fliken som sitter på hårddisken församling. Skjut montering mot yttre kanten av den bärbara datorn tills du känner att koppla. Ta bort montering och ställ den åt sidan.
  3.
  Leta reda på installerade minnesmodulen. Tryck isär klippen på vardera sidan av den installerade minnesmodulen. Ta tag i modulen genom sin plast kanterna och dra sedan ut modulen ur dess kontakt. Ställ modulen åt sidan.
  4.
  Undersök undersidan av den bärbara datorn och ta bort skruvarna som fästet handledsstödet till den bärbara datorns bas. Tillbaka den bärbara till upprätt läge och kopplar knappen från handledsstödet fästet. Ta bort fästet och ställ det åt sidan. Undersök systemkortet och leta reda på Bluetooth-kortet. Ta bort skruven säkra kortet på plats, lyft sedan kortet uppåt och ut ur den bärbara datorn.
  5.
  Leta myntet cells batteri. Koppla bort kabeln som går från batteriet till moderkortet. Använd din bända för att ta bort batteriet från dess plats (i vissa fall kan det vara limmas på plats). Placera din nya CMOS-batteriet på samma plats och ansluta den medföljande kabeln till moderkortet.


Previous:nothing Next:hur man installerar en HP Deskjet F300

Relaterade artiklar


 • hur man skriver ut ett e-postmeddelande bild på en skrivare
 • Cordless Keyboard instruktioner
 • hur man fyller bläck Canon skrivare
 • felsökning en webbkamera i MSN Messenger
 • hur radera fotokort
 • Felsökning av en laserjet 2500n
 • Hur rengör jag igensatt bläckstråleskrivare på min HP 1210 skrivare?
 • hur du ansluter en SVGA dator till en HDMI-ingång
 • hur man ska värdera och uppgradera din dator
 • hur fylla bläck i en Canon-skrivare