Dator > hur du återställer DVD för en gateway pc

 • hur du återställer DVD för en gateway pc


 • En DVD optiska enheten är nästan ett krav för alla Gateway stationär eller bärbar dator. Även flashminnen har gjort datoranvändare mindre beroende av optiska enheter för lagring, måste många titlar är på CD-skivor monteras i ett arbetsdokument som optisk enhet. Eftersom det inte finns några sanna "servas" delar inuti en skadad optisk enhet, kan du återställa ändå DVD optiska enhet funktioner till din dator genom att byta ut enheten

  Du behöver:. .
  Kryssmejsel

  Återställa en stationär dator


  1.
  Koppla ur datorn kablarna från baksidan av datorn och öppna sidokåpan. Undersök hur din nuvarande DVD-enhet är installerad i det optiska enheten buren. De flesta DVD-enheter hålls på plats med två små skruvar.
  2.
  Koppla DVD-enheten från nätanslutning och IDE-kabeln som är ansluten till moderkortet. Koppla bort alla kablar ansluter enheten till ljudkortet.
  3.
  Ta bort skruvarna som håller DVD-enheten till buren. På denna punkt enheten bör vara fria att tryckas ut den främre öppning av datorn. Om en särskild dörr täcka blockerar enheten, ta bort skalet frontplattan från datorn, tryck någon plastflikarna i fodralet att släppa denna bezel. Skjut den gamla DVD-enheten ut ur buren när den är gratis.
  4.
  Sätt i det nya DVD-enheten i ärendet, mata in den i ärendet från datorns framsida. Byt ut skruvar.
  5.
  Anslut DVD-enheten till nätanslutning och återansluter disken till IDE-kabeln och alla andra kablar som leder till ljudkortet.
  6.
  Anslut datorn igen och starta upp den. I flesta fall Windows XP/Vista/7 kommer att känna igen din nya enheten och installera dess drivrutiner. Om inte, gå online för att webbplatsen för DVD-enheten tillverkaren och direkt ladda ner några filer drivrutin för enheten. Starta om datorn.

  Återställa en DVD i en bärbar


  1.
  Ta din laptop batteri och dra ur nätadaptern.
  2.
  Gå till Gateway Bärbara Support online och leta efter information om hur du tar bort DVD-enheten från ditt datorväskan. Varje Gateway bärbar dator modell har sin egen metod för att ta bort disken, så följer du instruktionerna som gäller din bärbara dator modellnummer.
  3.
  Följ Gateway anvisningarna för att släppa den gamla DVD-enhet från fallet. I de flesta fall måste du släppa en liten skruv så att du kan dra hela DVD-enheten ur fallet
  4
  Sätt i det nya ersättande DVD-enheten i chassit:. . Bara Gateway DVD-enheter görs för denna laptop modell kommer att arbeta i denna laptop chassit, så se till att du har rätt del. Sätt in enheten hela vägen in i kortplatsen. Det bör inte falla ut när datorn slås på sin sida.
  5.
  Starta om din laptop. Windows identifierar den nya DVD-enheten och installera drivrutiner för den. Om inte, gå online och hitta på supportwebbplatsen för DVD-enheten tillverkaren och ladda ner drivrutiner direkt. Starta om datorn igen

  tips och varningar


 • inte bry sig om att försöka limma eller "rigg" ett brutet DVD-enhet. Ingen mängd av lim eller rigg kommer att stå upp för länge. Den enda del på en DVD som är på distans bytas av ägaren är den främre DVD "dörr" bezel. Du kan också använda DVD utan denna låda om din är trasig. De flesta DVD-enheter misslyckas på grund av problem med en trasig laser läsare lins. Denna del inte är funktionsduglig

Previous:nothing Next:hur till vända en PC till en TV

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort minnen som är för små från en bärbar dator
 • topprankade renoverade tonerkassetter
 • hur man får drivrutiner för HP-skrivare
 • hur du lägger till toner till skrivare sedan skriva
 • hur du ansluter en trådlös skrivare till två bärbara datorer
 • Varför ska jag spara dokument på en enhet i stället för på skrivbordet?
 • hur du ändrar bygel på en bärbar dator
 • Lägga till en hårddisk till Vista OS
 • hur du ändrar pappersstorlek på en HP-skrivare
 • Hur man bränner en mp3 till en ljud-dvd