Dator > välja rätt processor för dina behov

  • välja rätt processor för dina behov


  • Datorn processor, eller CPU, är den viktigaste komponenten i en dator, eftersom det är den centrala punkten där datorn input och output funktioner samordnas. När du funderar på att köpa en ny dator processor, kommer du vill välja den bästa processorn för din planerade användning. Om du bara ska använda datorn för ordbehandling och surfa på Internet, då kan du köpa en pålitlig processor som kostar mindre och gör mindre än vad du behöver om du spelar i nätverk 3D videospel.

    Utvärdera dina datorbehov

    Innan du handla en dator, vill du bedöma din personliga datorbehov för att avgöra den bästa datorn processorn att köpa. Många hem datoranvändare behöver en dator som kan tillåta dem att surfa på nätet, bearbetning beteende ord och göra grundläggande video och bild visning och redigering. Power datoranvändare som bedriver mycket intensivt datorn operationer såsom nätverksanslutna videospel eller tittar mycket på online filmer behöver en snabbare processor kan stödja flera program igång samtidigt.

    Jämföra Tillverkare

    För datoranvändare som bara surfar på Internet och titta på filmer, både de nya i3 Intel-processor och nybörjar AMD CPU fungerar tillfredsställande. Om du ska spela nätbaserade videospel på datorn, kommer du vill pris-jämföra i5 och i7 Intel datachips, som kan av de snabbast multitasking på högsta nivå av prestanda. Den senaste AMD-processorer har avsevärt förbättrat sina resultat för 3D-spel, men Intel-kretsarna förbli mer populärt alternativ för avancerade användare med detta behov. AMD Athlon 64 FX-chip är en av de populära high-end-processorer för användare som har behov av att genomföra stora volymer videoredigering, men Intels Core i7, med Turbo Boost och Hyper-Threading, kan bedriva fler funktioner på en gång.

    Använd din budget klokt

    Vid valet av bästa processor för dina behov kommer din budget spela en viktig faktor i ditt beslut. Många datoranvändare kommer felaktigt köpa den billigaste datorn som finns på marknaden, där om de tog lite extra tid att överväga fördelarna med mitten eller high-end-processorer, får sin dator vistelse användbara längre. De senaste datorprocessorer har ändrats betydligt prestanda skillnaden mellan låg-och high-end dator chipset. Intel Core i3, till exempel, ger prestanda som lämpar sig för de flesta hemanvändare, där Intel i5 och i7 kommer att vara bättre anpassade för dem datoranvändare som har ett omedelbart behov av att köra flera avancerade program samtidigt på sin dator.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur du ändrar bläckstråle patron på en HP Deskjet f4140

Relaterade artiklar


  • hur du ställer in flera bildskärmar med vista
  • hur man installerar en ny dator fan
  • hur man raderar en hårddisk utan en CD
  • hur du tar bort Toshiba A60 minne
  • hur du ställer in en USB-skrivare i RedHat Linux
  • hur du konfigurerar en dator och en TV-skärm
  • hur man rengör en HP 2200 skrivare
  • substitut för drivsystem usb flash
  • DSL-anslutning funktioner
  • hur man installerar en HP 2000c-skrivare med Windows 2000