Dator > hur man identifierar en USB 2.0 port

  • hur man identifierar en USB 2.0 port


  • Universal Serial Bus (USB) 2. 0-portar som används i samband med flera digitala enheter, vilket ger en enkel anslutning och utbredd kompatibilitet över många datorer. Men om du aldrig har använt USB-teknik innan, kan det vara svårt att identifiera USB 2. 0-portar. Med så många olika ingångar på moderna datorer, kan USB 2. 0 ibland förväxlas för SD-media, ineffekt eller andra hamnar nisch. Lyckligtvis kan även en nybörjare identifiera en USB 2. 0 med rätt kunnande

    Du behöver:.
    Dator med Windows XP med tillgång till Internet.
    Tryckluft.
    Fuktig trasa.
    Stjärnskruvmejsel.


    1.
    Leta efter en liten plats på din dator som mäter omkring 1 cm bred. Ovanför eller bredvid denna plats bör vara en logotyp som ser ut som ett avlångt pil med två mindre linjer sticker ut på varje sida, nästan som en högaffel. Den vänstra utstick kommer att ha en liten cirkel på sin spets, den högra utstick kommer att innehålla en kvadrat. Om du märker detta kortplats och tillhörande symbol, har datorn en USB-port. Du måste dock göra en del ytterligare undersöka att lära om din dator använder en USB 2. 0 port eller en äldre USB 1. 0 eller 1. 1 modell.
    2.
    Titta på datorns fall för en tillverkare etikett. Om din dator har gjorts efter 2002, de hamnar på datorn är mest sannolikt USB 2. 0-portar, enligt Microsoft. Om du inte hittar en etikett, kan du titta i datorns kontrollpanel för att avgöra om porten är 2,0 kapabel eller inte.
    3.
    Slå på datorn. Klicka på "Start-menyn" och öppna "Kontrollpanelen".
    4.
    Klicka på "System och underhåll," i det övre vänstra hörnet av fönstret Kontrollpanelen.
    5.
    Klicka på "System" och sedan "Enhetshanteraren". Ett nytt fönster med alla interna och externa enheter som är installerade på datorn öppnas.
    6.
    Bläddra Enhetshanteraren listor tills du hittar "USB-styrenheter. " Klicka på detta alternativ för att utöka en lista över alla USB-styrenheter på din dator.
    7.
    Bläddra igenom listan med USB-styrenheter och leta efter minst en styrenhet som innehåller orden "förbättras. " Enligt Microsoft om din dator är utrustad med "förbättrade" USB-styrenheter, sedan USB-portar 2. 0 kompatibel. Om du inte märker några USB-portar featuring denna viktiga valperiod, då dina portar är äldre 1,0 eller 1,1 modeller.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man fyller en kassett hp51626a bläck





Relaterade artiklar


  • RAM skillnader på grundval av uppgifter tillgång
  • hur man kan påskynda ett modem Shaw kabel
  • hur man installerar en P4 processor
  • hur man rengör en anteckningsbok LCD-skärm
  • skillnader mellan en Micro ATX & ATX
  • hur man får bluetooth att erkänna min acer dator
  • hur man kan återställa systemet exec state backup
  • hur man installerar en Bluetooth-adapter i en Epson RX620 skrivare
  • hur du skannar till ett dokument på en Dell 944
  • hur man fixar nycklarna på en HP laptop tangentbord