Dator > Felsökning bokstäver på ett tangentbord

 • Felsökning bokstäver på ett tangentbord


 • Tangenter är bland de vanligaste datorn funktioner för att få problem, för bärbara och stationära maskiner. De frågor som ingår fastnar nycklar, trasiga tangenter eller helt okänsliga tecken. Det finns sätt att felsöka tangentbord bokstäver som kan hjälpa användaren att diagnostisera problemet och åtgärda det så snabbt som möjligt

  Du behöver:.
  Gem
  . Liten platt skruvmejsel.
  Pincett.
  Ficklampa eller liten lampa.
  Fuktig mjuk trasa.
  Tryckluft kan.

  Keys Helt svarar inte


  1.
  Kontrollera kabeln från tangentbordet till datorn tornet. Kontrollera att kontakten är ordentligt skjuts in i rätt port. Om anslutningen är bra, prova att koppla ur tangentbordet och sedan sätter i den igen. Om du använder en bärbar dator, prova att byta av maskinen och på igen.
  2.
  Klicka på "Start" på datorn, om tangentbordet fortfarande inte fungerar. I Windows Vista klickar du på "Kontrollpanelen" och välj sedan "Maskinvara och ljud. " Klicka på "Check Tangentbord status" att avgöra om tangentbordet är erkänd av datorn, eller det finns andra problem. I Windows XP klickar du på "Kontrollpanelen" och sedan dubbelklicka på "Tangentbord" och klicka på fliken "Maskinvara" för att avgöra om ett problem har upptäckts.
  3.
  Starta om datorn Om varken alternativ hjälper åtgärda problemet. Om nycklarna fortfarande inte fungerar, kan tangentbordet behöver bytas ut.

  Klistriga tangenter


  1.
  Stäng av datorn. Om det är en bärbar dator, ta bort strömanslutningen och batteriet.
  2.
  Direkt ficklampan eller liten lampa på tangentbordet så att du kan se klart. Sök nycklarna för tecken på smuts eller vätska. Om smuts syns på ytan, torka försiktigt bort det med en fuktig trasa. Om smuts lämnas in mellan tangenterna, ta bort den med pincett.
  3.
  Försök knapparna igen. Om de fortfarande håller fast vid tangentbordet, ta bort nyckeln genom att försiktigt föra en platt skruvmejsel eller gem inom det centrala. Nyckeln ska vara pried långsamt, om det inte kommer att röra sig, hitta de små plast fångsten under nyckeln så att det lossnar
  4
  Torka försiktigt ner området under de drabbade nycklarna. . . Blås lite tryckluft över nycklarna till ta bort ytterligare skräp. Byt ut nycklar och pröva igen.

  Trasiga tangenter eller oriktiga Keys


  1.
  Byt trasiga tangenter. Ta bort nycklar med platt skruvmejsel. Kontrollera om plasthållare under är skadade. Om inte kan det helt enkelt dåligt. Byt innehavaren och nyckeln och försöka igen.
  2.
  Kassera trasiga tangenter och kolla på nätet för ersättare. Vissa webbplatser kan erbjuda enda nyckel ersättare. Men om nycklarna inte tillgängliga för just den datorn tangentbordet måste bytas ut.
  3.
  Öppna språkalternativ för tangentbordet. Om tangenterna ge felaktiga bokstäver eller andra tecken från de som är markerade, kan tangentbordet använder fel språk. Klicka på "Start"-menyn och välj "Control Panel". I Windows Vista väljer du "Klocka, språk och nationella inställningar" och välj sedan "Byt tangentbord eller andra inmatningsenheter. " Kontrollera att alla inställningar är korrekta, även språk. I Windows XP, dubbelklicka på "Nationella inställningar och språkinställningar" och kontrollera att alla språkinställningarna korrekta.

  Tips och varningar


 • kontrollera garantins innan isär tangentbordet, detta kan ogiltigförklara garantin
 • .


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur du installerar skannern på min HP 3330

Relaterade artiklar


 • hur du formaterar en använd cd
 • vad är termisk bläckstråleskrivare?
 • RAM skillnader på grundval av uppgifter tillgång
 • hur man installerar minnesuppgraderingar
 • hur man gör mer utrymme på min laptop
 • Hur du ser på en film från en dator på TV
 • CPU-användning definierade
 • hur till check tonernivåer i Skrivare Canon Laser
 • hur du ansluter surroundljud till en bärbar dator
 • hur man använder flash-enheter att sätta systemminne