Dator > felsökning av en hp laptop bildskärm

 • felsökning av en hp laptop bildskärm


 • Datorer är delar av utrustning som har en komplexitet som rivaler någon annan, och bildskärmen på en HP laptop är en viktig del i att enhetens funktion. Elanslutningar, batteri livscykler, övervaka inverter kablar och mer kan alla påverka prestanda för en HP laptop bildskärm, och som tur är alla dessa fall kan vara rätt troubleshooted för även om du anser dig själv en amatör när det kommer till dator felsökning och reparation. Allt du behöver ha till hands är en Phillips skruvmejsel och en extern bildskärm.

  Du behöver:
  Phillips skruvmejsel


  1
  kontroll över din nätanslutningen för din HP bärbara dator innan du försöker något annat felsökning, eftersom detta är. . den snabbaste potentiella problemet att kontrollera ändå en av de vanligaste. Kontrollera att nätadaptern är tätt ansluten till baksidan av din bärbara dator och vägguttaget eller överspänningsskydd.
  2.
  Tänk batteriet som källan till problemet. Om din HP laptop skärmen är mörk problemet ligger inte nödvändigtvis med själva bildskärmen. Laptop batterier räcker i genomsnitt 1000 avgifterna, så om din dator är lite äldre kan detta vara problemet. Kontrollera ljuset batteriindikatorn för att se om batteriet fungerar-om inte, kan det behöva bytas ut.
  3.
  Justera inställningarna monitorns ljusstyrka. Inställningarna kan ha stängts ner hela vägen, vilket resulterar i en nästan helt mörk skärm. Monitorn inställningarna på din HP bärbara dator kan justeras via ljusstyrketangenterna direkt ovanför de numeriska tangenterna på översta raden på tangentbordet.
  4.
  Anslut HP laptop monitor till en extern bildskärm. Anslut ena änden av VGA-kabeln till videoutgången på baksidan av HP laptop, och anslut sedan den andra änden i den externa bildskärmen.
  5.
  Ström på HP laptop och den externa bildskärmen. Efter en stund bör den externa bildskärmen den information som din laptop monitor normalt skulle. Om den gör det, måste du spricka öppna din bildskärm för att kontrollera omriktaren kabeln. Om det visar ingen information, är hela din HP laptop moderkort antagligen stekt och du kommer att behöva byta hela datorn.
  6.
  Öppna skärmen för att kontrollera omriktaren kabeln genom att först ta bort skruvarna i ytterkanten av den bärbara datorns ram (dessa skruvar kan täckas med plast lock, som också kommer att behöva dök upp).
  7.
  lossna på ramen genom att dra tillbaka ett hörn långsamt tills den är fri. Leta reda på vita omriktaren kabeln längst ner i mitten av de exponerade displayen. Det kan ha lossnat från omriktaren kabelkontakten som ligger strax bredvid. Omriktaren kabeln hjälper styra driften av monitorns bakgrundsbelysning, så om det har blivit frånkopplad detta bör vara en källa till din bildskärm elände.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:Hur konvertera en ljud-kassett till mp3 på en Mac

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en TV till en PC med Windows XP
 • hur du överför data från dator till dator via USB-kabel
 • hur man återställer en Dell XPS M170 dator
 • hur man installerar en HP 2000c-skrivare med Windows 2000
 • hur man ansluta flera USB-skrivare
 • GeForce 8500 GT grafikkort krav kortet makt
 • hur man återställer lösenordet på en acer dator
 • hur man byter gångjärnen på en Toshiba 5205 satellit
 • Felsökning en XP installation på en iMac
 • hur du installerar minne i thinkpad