Dator > bläckstråle vs laser fotoskrivare

 • bläckstråle vs laser fotoskrivare


 • Bläckstråleskrivare började bli populärt med den utbredda användningen av digitalkameror. Konsumenter skriva ut bilder hemma eller på kontoret skrivare för tid och bekvämlighet. Laserskrivare brukade vara begränsad till tryckning bara bilder på vanliga skrivarpapper, men det nyligen införda laserfotopapper har gjort laserskrivare alltmer populära för dem som vill skriva ut sina egna bilder. Det finns flera skillnader mellan de två ut teknik och papper skrivarna kan använda

  bläckstråleskrivare

  Bläckstråleskrivare använder flytande bläck, som sprutas in i den sidan som det passerar genom skrivaren. Bläcket värms upp något inne i bläckpatronen, vilket orsakar en bubbla för att bilda. Denna bubbla av bläck passerar över till skrivhuvudet och sprutas ut genom ett munstycke om bredden på ett mänskligt hårstrå. Den bläckdroppar form prickar på sidan, som kombineras för att skapa text och bilder.

  Laserskrivare

  Laserskrivare använder en pulveriserad bläck, som kallas toner, som är bundet till papper genom värme och tryck. Tryckeriet trumma i skrivaren är elektriskt laddade så det drar tonerpulver i ett specifikt mönster och bildar text och bilder. Det papper som passerar över den utskrift trumman, överföra toner till papperet. Papperet sedan sparas genom en rad valsar som gäller värme och tryck på papperet, vilket gör att pulveriserad toner att binda till papperet.

  Bläckstråle bläckstrålepapper fotopapper är speciellt framtagna för att absorbera vätskan bläck som sprutas in i den blanka ytan av papperet. Sätta bläckstråle fotopapper genom en laserskrivare rekommenderas inte. Värmen används för att limma tonerpulvret på papperet skulle kunna smälta skyddande beläggning på bläckstråle fotopapper, skador på skrivaren. Fotopapperet skulle också kunna komma ut kraftigt skev. Tonerpulvret inte heller vill riktigt band med papper, vilket resulterar i fläckar, fläckar och andra skador i utskriften.

  Laserpapper

  laserfotopapper inte kommer med samma typ av beläggning som finns på bläckstråle fotopapper. Avsaknaden av denna beläggning gör papper laserfotopapper skiljer sig från det fotopapper som används vid centra foto. Av denna anledning är det många som använder laser fotoutskrifter för eget bruk snarare än för formell eller professionella bilder. Laserfotopapper inte har funnits nästan lika länge som bläckstråle fotopapper, så den tekniken utvecklas snabbt och ger utskrifter mer liknar dem som kommer från bläckstråleskrivare.

  Skrivarens prestanda

  Debatten om huruvida bläck jet eller laserskrivare är överlägsen har hett omtvistade. I allmänhet har laserskrivare segrade på hastigheten. Några av de dyrare foto bläckstråleskrivare kan hålla med några laserskrivare foto på hastighet. Fotot kvalitet som produceras av bläckstråleskrivare är i allmänhet större än fotokvalitet av laserskrivare.

  Papper

  Enligt utskrift jätte Hewlett Packard, bläckstråle och laser fotoskrivare papper är utformat med mer än bara hur papperet obligationer med bläck i åtanke. Varje papperstypen är också konstruerad för att fungera bra med den unika inre utformningen av antingen bläckstråle eller laserskrivare. Använda rätt papper för typ av skrivare kommer att minska antalet pappersstopp måste du klara från maskinen. Både bläckstråle och laser fotopapper finns i olika utföranden. Matte eller en matt yta som inte reflekterar ljus finns för båda typerna fotopapper. Olika blanka ytor finns för båda typerna av skrivare, inklusive satin glans och halvmatt fotopapper. Dessa olika utföranden finns i både papperstyper i storlekar upp till 9 1 /2 av 11 inches.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:typer av visuella-display-enheter

Relaterade artiklar


 • hur man fixar papperet foder på en Brother-skrivare
 • hur man skapar en systempartition
 • hur man använder en Dell bildskärm med en Acer laptop
 • vad är en Extern DVD-spelare låda?
 • hur du testar din dator maskinskrivning fart
 • hur till göra min Aspire 5570 laptop snabbare
 • hur du hittar den bästa stationära datorn med massor av fart och hårddiskutrymme
 • hur du ansluter högtalarna på en Sound Blaster
 • hur man kan bygga min egen DAW dator
 • hur man installerar skrivaren en HP 5610 allt-i-ett