Dator > typer av kontakter strömförsörjning

 • typer av kontakter strömförsörjning


 • En av de mest skrämmande uppgifter installerar ett nätaggregat är att fastställa vad kontakten går där. . Strömförsörjning dessa dagar kan ha upp till ett dussin kablar med olika kontakter, och om du har inte hållit upp-to-date med tekniska förändringar har du förmodligen inte kommer att erkänna några av dem. Läs om vilka är de vanligaste kontakterna används i nätaggregat.

  Strömkabeln

  strömkabeln ansluts till moderkortet och är smal i storlek. Den levereras i 20-pin och 24-pin sorter, beroende på vilken form faktor strömmen var avsedd för. Äldre nätaggregat är mer benägna att ha en 20-polig kontakt, medan nya använda 24-stiftskontakt exklusivt. Vissa enheter kan också växla mellan de 20-pin och 24-pin-format.

  4-pin Molex Strömkabel

  4-pin molex strömkabel är den vanligaste. Nätaggregat innehåller ofta så många som fyra av dessa. De används för att driva alla typer av komponenter, till exempel IDE hårddiskar och optiska enheter.
  Vissa eftermarknaden vatten kylsystem, fläktar och add-on ljus även använda Molex-kontakten.

  SATA-kabel

  Modern SATA-diskar använder SATA strömkabel, som innehåller 15 stift och är oftast svart till färgen . De flesta nätaggregat har två eller tre av dessa kontakter, men en del har så få som en. Användare som behöver mer SATA strömkablar kan använda en adapter för att konvertera Molex kontakterna till 15-stifts SATA.

  PCI-Express Strömkabel

  PCI-Express-kabel kommer i antingen en 4-pin ATX eller 8 -pin EPS sort. Det finns också en 4 +4 pin, typ som kan fungera som antingen en. PCI-E kabeln levererar stora mängder el till hög effekt grafikkort. Många low-end och mid-range nätaggregat inte har en PCI-E strömkabel. Detta kan orsaka problem vid installation av en high-end grafikkort. För att lösa detta, dessa kort kommer ofta med en 4-pin PCI-E omvandlare.

  4-Pin Floppy anslutning

  används mindre och mindre i dessa dagar, den 4-pinnars diskett-kontakten är en mindre version av Molex kabel som vanligen används för att driva diskettenheter och äldre grafikkort. Adaptrar finns också att konvertera 4-pin kabel till en 3-pin sort som används av fansen.

  6-pin manöverkabeln

  Nytt nätaggregat inte har en 6-stifts manöverkabeln, men det kan ändå vara finns i vissa produkter med dubbla CPU AMD-datorer. Denna kabel ansluts till moderkortet för att ge extra kraft.

  ATX12V-ingång

  ATX12V-kontakt är kvadratiskt och använder sina fyra stift till makten processorn. Liksom det upplösta 6-pin kabel, pluggar in den i moderkortet. Vissa nätaggregat har också en 8-stifts EPS 12 V-kontakt som ger mer makt än de ATX12V kontakt. Vissa modeller kan eftermontering här kontakten genom att kombinera två 4-pin ATX12V pluggar.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:Compac Presario c751nr notebook pc instruktioner

Relaterade artiklar


 • Felsökning av en C84
 • rensar en CMOS på en Dell Latitude D520
 • hur man uppgraderar en Dell 2300 processor
 • hur man kopierar en musik-fil till en cd
 • hur man använder USB-
 • hur man spelar xbox live trådlös
 • hur man skriver ut webbsidor i svart & vitt
 • Hur får man en bluetooth att fungera på en Dell 531 st
 • hur man installerar en Canon S400 skrivare utan en disk
 • hur man installerar ett AirPort-kort g3