Dator > hur du tar bort en Dell-processor

 • hur du tar bort en Dell-processor


 • Ta bort mikroprocessorn på Dells bärbara och stationära datorer är en bit av kakan, ta sig till mikroprocessorn är normalt den svåra delen. På bärbara datorer, du är i för en nära-demontering, medan stationära datorer, kommer du att nästan klar med jobbet så fort du kommer igång. Den exakta metoden för att ta sig till mikroprocessor avviker med modellen. Detta gäller dubbelt för bärbara datorer, men förfarandet är praktiskt taget identisk för stationära datorer. Beroende på vilken typ av Dell du har, du är klar antingen i tio minuter eller en timme.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Platt skruvmejsel.


  1.
  Förbered datorn för demontering. Du måste stänga av den först och låter det svalna innan du börjar ta systemet isär. Som det kyls, kan du ta bort strömkabeln och kringutrustning. Om du är Changning processorn på en Dell laptop, bort batteriet.
  2.
  Arbeta dig mot moderkortet. Detta är lätt gjort på Dells stationära datorer eftersom allt du behöver göra är att ta bort datorkåpan och moderkortet är mer eller mindre utsatta. På Dells bärbara datorer, dock måste du gå in från under tangentbordet. På många modeller du måste ta bort en gångjärnsskyddet, skärmen, tangentbordet och handledsstödet i syfte att få tillgång till moderkortet. Konfigurationen varierar med modellen, så kolla med din instruktionsbok för att se exakt förfarandet.
  3.
  Leta termiskt kylning montering och ta bort den. I Dells bärbara datorer, termisk kylning församling (kallas även kylfläns) är en koppar kanal som är i närheten av fläkten. Det är normalt säkras genom numrerade skruvar som måste tas bort i nummerordning. När skruvarna är ute, kan du dra bort det och mikroprocessorn är under den.

  I Dells stationära datorer, kan du lyfta fläkt kåpan och ta bort kylfläns under den för att exponera moderkortet. Desktop värme-sänkor är lite svårare att ta ut än de som på bärbara datorer. Det finns lås och spakar att skjuta och dra ut dem, och några skruvas på. Kontrollera dina specifika kylfläns för att se exakt hur den tas bort.
  4.
  Mikroprocessor är lätt att avlägsna. De flesta mikroprocessorer är säkrade genom ett kamskruv att du slår att släppa dem. Andra har en spak som du kan lyfta att släppa dem. När de är fria, lyfta dig dem bara rakt av deras kontakter.
  5.
  Tillbaka mikroprocessorn genom att rikta den märkta hörnet av mikroprocessor med den märkta hörnet av sin hamn och trycka på plats. Den märkta hörnet kallas "pin-1" och mikroprocessorn fungerar inte med någon annan inriktning. När du har installerat det, sätta ihop datorn genom att göra allt i omvänd ordning.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:PC LCD ingångstyper

Relaterade artiklar


 • typer av batterier för PC-datorer
 • hur man bränner en drag & drop DVD med Nero 7
 • hur man ansluter en dator till en TV
 • hur man kan återställa en Sony Computer efter en systemåterställning
 • hur man uppgraderar minnet i en HP-dator och en Compaq Presario F700
 • hur man installerar en HP 1115 PS skrivare
 • Hur du kalibrerar dell övervaka 2408WFP
 • hur man byter en hårddisk på Iomega Media Player
 • hur man ansluta flera skärmar till min laptop
 • hur man använder Palm OS tangentbordet i stället för PC-tangentbordet