Dator > Compac Presario c751nr notebook pc instruktioner

 • Compac Presario c751nr notebook pc instruktioner


 • Först infördes 2008, Compaq Presario C751nr modell anteckningsbok var, för sin tid, en funktionsrik produkt med 1,6-GHz dual core-processor, ett gig minne och en 120-gig hårddisk. Anteckningsblocket har en 15,4-tums skärm, en dvd-brännare och ett trådlöst b /g-kort ombord. Operativsystemet för C751nr var Microsoft Vista Home Premium. Instruktioner för användning av Presario C751nr notebook skulle nog presentera några nya utmaningar som inte redan ha känt av en erfaren anteckningsbok användare

  starta upp första gången

  Koppla den bärbara nätadapter till eluttaget på vänster sida av datorn, och sedan till ett överspänningsskydd kopplad till en elektrisk strömkälla. Den bärbara datorns strömkälla indikator LED-ljus ska lysa, samt en indikator på nätadaptern själv.

  Starta datorn genom att trycka på strömbrytaren. Skärmen flimrar omedelbart och visar en snabb "splash screen" och Compaq-logotypen. Du ser också en uppmaning att trycka på F1-tangenten för att komma in i BIOS-programmet. Om du inte gör någonting, startar datorn till Windows Vista "Välkommen"-skärmen och så småningom till Vista skrivbordet.

  Anslutningar

  Kontrollera ditt trådlösa nätverk-status. Håll utkik efter trådlösa-nätverksikonen i nedre högra hörnet av skrivbordet, bredvid klockan. I de flesta fall, om det trådlösa kortet är påslagen, kommer Windows Vista Network Wizard börjar automatiskt att upptäcka eventuella lokala trådlösa signaler. Vista kommer att uppmana dig att "visa tillgängliga trådlösa anslutningar. " Vill du ansluta till Internet via den inbyggda trådlösa kort, klicka här alternativet och följ anvisningarna för att upprätta en anslutning.

  Anslut alla externa USB-enheter, t. ex. en skrivare eller en flash-enhet, genom att ansluta dem till två USB-portar på höger sida av datorn fallet.

  Lokalisera den optiska enheten och andra hamnar

  Tryck på brickan släpp knappen på DVD-enheten, som också finns på höger sida av datorn. Du kan skriva och spela både DVD /RW-skivor och CD /CDRW-skivor i denna enhet. Sätt i skivan i släden med etiketten uppåt och stäng skivfacket genom att försiktigt trycka tillbaka den i datorn eller trycka på facket igen.


  Leta upp Ethernet och Telefon-portar modem på vänster sida av fodralet, bredvid Video Out-port, en S-Video-utgång, och en 1394 FireWire-port. Om du vill visa din aktivitet på en extern dator bildskärm, ansluter bildskärmen till den blå videoutgång. Om du vill "Hard Wire" till Internet via ett bredbandsmodem eller router, infoga en Cat5 Ethernet-kabel till Ethernet-porten och anslut kabeln till bredbandsroutern. FireWire-porten används för att snabba nedladdningar och uppladdningar mellan den bärbara datorn och en avbildande enhet som en videokamera. Använd en FireWire-kabel för att ansluta de två enheterna.

  Källkodspaket

  Klicka på "Start" och "Alla program" och "Tillbehör". Välj "Anteckningar". Öppna Notepad (en enkel ordbehandlare ansökan) och skriver något för att testa tangentbordet prestanda.

  Undersök det program som följde med den bärbara datorn. Gå till "Start" och "Alla program" för att se listan. Compaq C751nr kommer lastat med Norton Internet Security 2008, testversioner av Microsoft Office 2007 studenter och lärare. Microsoft Works och andra program för allmänt bruk. Någon av dessa titlar kan tas bort, uppgraderas eller ersättas med programvara som du väljer själv.

  Avstängning och rengöring

  Stäng av datorn genom att gå till "Start" och "Stäng". Avstå från att stänga av datorn genom att trycka på strömbrytaren eller helt enkelt dra i kontakten (när batteriet är frånvarande eller utarmat).

  Rengör LCD-skärmen medan datorn är avstängd. Spraya en liten mängd linsrengöring på en mjuk handduk och gnugga den över skärmen. Spruta aldrig dammsugaren på skärmen direkt, speciellt när datorn är påslagen. Överflödig vätska kan sippra in i skärmen och orsaka en elektrisk kort.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur du tar bort en Dell-processor

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en HP Photosmart 7660 utan installations-CD
 • instruktioner om hur man bygger en pc
 • hur man byter en hk 1000 patron-skrivaren
 • hur du tar bort en CPU-processor
 • hur man förstår Intel Core 2 Duo mobil processor nummer
 • hur man kan återställa en CD-ROM-enhet
 • hur man installerar en HP Deskjet 3320 skrivare utan en skiva
 • hur man fixar out-of-frekvens problem på en PC
 • Hur du ser på en film från en dator på TV
 • hur du installerar en pekskärm på en Eee PC