Dator > hur man matchar rätt grafikkortet till en monitor för PC Gaming

 • hur man matchar rätt grafikkortet till en monitor för PC Gaming


 • Den hopkoppling av en high-end grafikkort med hög kvalitet bildskärm är ett måste för den sanna PC spelentusiaster. Kvaliteten på grafikrendering är detsamma i de flesta spel miljöer eftersom det endast högkapacitetsgrafik system kan ge detaljerad information och hantera rörelse på ett tillfredsställande sätt. Några PC-spel är så grafiskt avancerat att lägre-end grafikkort och monitorer faktiskt kommer att hindra spelaren prestanda. Matchande rätt grafikkort till höger bildskärmen är en del av en bra spelare strategi.

  Du behöver:
  extern eller intern TV capture-kort med tillhörande programvara och fjärrkontroll
  . Koaxial videokabel, med valfri komposit eller S-videokabel.


  1.
  Notera specifikationer ("specs") för grafikkortet och övervaka prestanda på din favorit PC-spel . Game tillverkare print "minsta" specifikationer för hårdvara prestanda på spel förpackning. Minsta specifikationer är aldrig tillräckliga för äkta spel njutning.
  2.
  Beräkna den sk spreaden mellan minimum specifikationer för grafikkort resultat mellan alla dina favoritspel. Om ett spel kräver minst 256 megabyte (MB) ombord videominne och annat spel kräver minst 128 MB inbyggt minne, lägga till två tal tillsammans. Exempel: 256 128=384. Eftersom det inte finns något sådant som ett grafikkort med 384 MB minne, behöver du ett kort som har 512 MB minne.
  3.
  Beräkna övervaka standarder för prestanda mellan ett eller flera spel . Bildskärmar (och grafikkort) är klassade enligt "upplösning" kapacitet. Game tillverkare utformar spel som skall spelas på en viss upplösning för bästa upplevelse. Om ett spel kräver en upplösning på 1024 x 768 och ett annat spel kräver en upplösning på bara 800 x 600, lägga till den första av de två talen (1024 + 800) och sedan ta detta antal gånger 70% (= 1276). Välj den standard upplösning som kommer närmast till detta nummer: 1280 x 1084, till exempel för att bestämma din ideala resolution
  4
  Forskning på tillverkarens webbplats för din nuvarande övervaka att jämföra dess kapacitet. . till din ideala resolution nummer. Om bildskärmen inte kan utföra till denna nivå, köpa en ny bildskärm för bästa resultat.
  5.
  Handla en monitor gör och storlek som kan ta emot detta ideal skärmupplösning. Skärmupplösningar är inställda för "bra-bättre-bäst" resultat betyg beroende på storleken på skärmen. En 1280x1084 upplösning, till exempel, ser bra ut på en 17-tums bildskärm, men det ser mycket bättre på en 19-tums bildskärm. Å andra sidan kommer denna resolution inte ser lika bra på en 21-tums bildskärm, så att inte alltför köpa i form av bildskärmens storlek.
  6.
  Testa din nuvarande video kortets inbyggda minnet siffra. Gå till "Start", "Kör" och skriv "dxdiag" i rutan Kör. Klicka på fliken Bildskärm. Låt programmet att ladda videon information. Om ditt kort inte uppfyller eller överskrider din ideala antal kort minne, måste du köpa ett nytt grafikkort.
  7.
  Installera din nya grafikkort och skärm enligt tillverkarens anvisningar .
  8.
  ladda alla drivrutinerna från skivor medföljer dina produkter. Crucial resultatinformation och tweaking kontrollpanelen programvara finns ofta tillgänglig på dessa diskar. Installera drivrutinerna till bildskärmen först, sedan drivrutinerna till grafikkortet. Låt grafikkortet rekommenderar inställningarna till din bildskärm enligt resolution kapacitet.
  9.
  Uppdatera DirectX programpaket från Microsoft. Du kan hämta den senaste nedladdning av DirectX från Microsoft genom att besöka följande Microsoft Windows Update hemsida (se Resurser).
  10.
  Ladda ner och installera grafikkortet och övervaka tillverkarnas senaste drivrutinerna från deras Support webbplatser. Det kan ha kommit nya uppdateringar sedan ditt kort eller monitor tillverkas och förpackas.
  11.
  Tweak ditt kort och övervaka genom sin kontroll paneler eller via Kontrollpanelen i Windows. De flesta avancerade spel erbjuder ett testprogram för att kontrollera resultatet av din tweaking.

  Tips och varningar


 • överlägga med andra spelare av dina favorit spel på deras video och övervaka inställningar genom professionella hemsidor gaming översyn och vissa avancerade användare webbplatser forum. Kontrollera att tweaks och inställningar är legitima, från flera tillförlitliga källor, innan man försöker dem på din egen hårdvara. LCD-skärmar ger en bättre bild än de flesta gamla bildskärmar glas CRT, även om det finns sällsynta undantag.

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man gör en bootbar usb med Ubuntu 8.10

Relaterade artiklar


 • hur du kopierar en cd till en hårddisk
 • hur du tar bort Exchange-postlådor
 • hur man fixar din döda pc
 • hur man gör en musik-fil med din egen mikrofon
 • hur reparera en HP 7550 skrivare
 • hur du ställer in en scanner på en dator eMachines
 • tonerkassett problem
 • hur rensa datorn
 • nackdelarna med streckkoder
 • hur du ansluter en mus till en dator