Dator > 2010 Intel Core i7-980X processor Extreme Edition specifikationer

 • 2010 Intel Core i7-980X processor Extreme Edition specifikationer


 • Intel Core i7-980X Processor Extreme Edition är en sex-core, 12-tråd processor som erbjuder avancerade Intel-teknik. (En tråd är en sekvens av instruktioner i ett program eller en process. Flera trådar kan existera inom samma uppsättning processer och dela resurser, inklusive minne. ) Processorn teknologier omfattar Hyper-Threading, en teknik som gör trådar för att köras samtidigt på varje kärna, Turbo Boost, en teknik som ökar för varje kärna processor hastigheter när det ännu inte har nått sin högsta möjliga nivåer, och Virtualization Technology, som gör en processor att köra flera operativsystem och applikationer från oberoende partitioner-därav ett datorsystem kan fungera som flera virtuella system. Chipset körs i 3,33 GHz med en maximal hastighet på 3. 6GHz, samtidigt som för DDR3-1066 minne, som är ett effektivt setup för videoredigering, spel och multi-tasking.

  Klockfrekvenser

  Standarden klockfrekvens är 3,33 GHz, med en max turbo frekvens av 3. 6GHz. Max turbo frekvensen avser extra fart som kan uppnås när Intels Turbo Boost-teknik är aktiverad. Turbo Boost effektivt pressar mer bearbetning genom vart och ett av processorns kärnor i kortare perioder om systemet känner av att processorn har kapacitet som skulle sitta sysslolös vid normal hastighet.

  Core och tråd Räknar

  Intel Core i7-980X Processor Extreme Edition använder sex kärnor eller processorer och 12 trådar.

  Minnesspecifikationer

  processorns maximala minnesstorleken är 24GB med DDR3- 1066 och tre minneskanaler. Processorns maximala minnesbandbredd är 25,6 GB /s med en fysisk adress förlängning av 36-bitars. ECC-minne stöds inte. Physical Address Extension låter datorn till mer än 4 GB RAM på en gång, ett alternativ som krävs av vissa minneskrävande applikationer och hårdvara.

  Packaging Specifikationer

  Processorn använder en konfiguration maximal CPU med ett TCASE temperatur på 67,9 grader C och en förpackningsstorlek av 42. 5mm x 45mm. Processorn stöder också FCLGA1366 uttag. En halogenfria fall alternativ finns också. TCASE temperatur anges den högsta temperatur processorerna höljet kan uppleva innan nedbrytning till CPU inträffar. Halogenfria CPU hölje ger användarna en mer miljövänlig alternativ, som halogenlampor är giftigt och svårt att göra sig av ordentligt.

  Intel särskild teknik

  Intel patentskyddade teknologier omfattar Turbo Boost, Hyper-Threading och Virtualization Technology (VT-x). AES nya instruktioner, eller Advanced Encryption Standard för 64-bitars system, Intel 64 eller Intels genomförande av x86-64, Idle stater, Enhanced Intel SpeedStep Technology, eller dynamiskt frekvens teknik skalning utvecklats av Intel, och Execute Disable Bit, eller Intel hårdvarubaserad säkerhet som hjälper till att minska exponeringen för virus och skadlig kod

  Ytterligare specifikationer

  Processorn inkluderar Intel Smart Cache tolv MB och en buss /core förhållandet av 25 -. förhållandet systembussen hastigheten och frekvens av processorn. Det omfattar även Intels QPI hastighet av 6,4 GT /s, en QPI Link (QuickPath Interconnect är den nyaste snabba gränssnitt för att ersätta front-side bus, medan QPI Link avser antalet anslutna processorer att genomföras), en 64 -bitars instruktionsuppsättning (stöd för 64-bitars hårdvara och mjukvara), 32 nm litografi (den förväntade genomsnittliga halv-pitch för en minnescell), max TDP på 130 W (thermal design power, eller TDP, hänvisar till den högsta nivån av produktionen en CPU hölje tål utan att orsaka nedbrytning till enhetens processorer), och en vid spänningsområde 0. 800V-1. 375V. VID spänningsområde beskrivs av Intel som det spänningsområde som fastställts av spänning identifiering signaler, med hänvisning till att spänningen som skall levereras till förädlingsföretaget.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:PC datorkomponenter och reservdelar

Relaterade artiklar


 • de typer av datorer
 • hur man ändrar SDRAM latens
 • hur man använder en skrivare på flera datorer via en router
 • hur du skickar information till ett USB-minne
 • hur man installerar drivrutiner för HP PC skrivaren 1510xi
 • hur man identifierar RAM-chips
 • hur du uppgraderar minnet i en Dell Inspiron 5100
 • hur man byter en LCD-skärm på en Acer Aspire 5100
 • hur reparera Audio & Video på en dator
 • information om 2,2 Intel Pentium Dual-processor