Dator > Felsökning en XP installation på en iMac

 • Felsökning en XP installation på en iMac


 • Installera Windows XP på en Intel iMac med hjälp av Boot Camp-verktyget som tillhandahålls av Apple är viktigt om du behöver använda Windows-program för arbete eller skola. Men eftersom Apple iMac-datorer inte är konstruerade från grunden för att köra XP kan du stöta på problem med installationen. Även om du följer Boot Camp anvisningar som finns på Apples webbplats, kan vissa svårigheter uppstå under installationen. Om du har problem med att installera XP på en iMac, kontrollera att du har ett original detaljhandeln exemplar av programvaran, Apple noterar att Boot Camp-verktyget är inte kompatibel med vissa tillverkaren: diskar operativsystem.

  Du behöver:
  Intel iMac
  . Retail Windows XP-skivan.
  Boot Camp-assistent.
  Mac OS X återhämtning disk som följde med datorn.


  1.
  Formatera Boot Camp volym. Trots att Boot Camp-assistenten skapar en ny partition på iMac hårddisken, med titeln "Boot Camp", det är inte formaterad. Den XP-installationen misslyckas om du inte separat formatera partitionen med XP installer När iMac startar om och laddar Windows XP installationsprogrammet, se listan över partitioner. Använd piltangenterna för att välja "Boot Camp" volym. Tryck "Enter" för att välja volym. Om installationen av Boot Camp-partitionen är mindre än 32 GB i storlek, kan den formateras som FAT32, som kan läsas och skrivas till av Mac OS X och Windows XP. Den NTFS-format kan inte skrivas av Mac OS X, men det ger bättre prestanda i XP och tillåter partitioner större än 32 GB.
  2.
  Använd en giltig produktnyckel. Om du har en uppgradering av Windows XP, kommer du inte att kunna installera det på datorn. Boot Camp-verktyget kan bara installera XP från en full detaljhandeln disk.
  3.
  Installera en 32-bitarsversion av Windows XP. 64-bitars utgåvan av Windows XP är inte kompatibel med Apple Boot Camp. Installeraren kommer att misslyckas när det används med 64-bitars Windows XP på en iMac. Endast Windows Vista och Windows 7 har iMac-64-bitars versioner.
  4.
  Installera Boot Camp-drivrutinerna. Om din 32-bitars Windows XP installationen lyckats, kanske du upptäcker att vissa funktioner, som ljud och avancerad grafik, inte fungerar korrekt. Detta kan göra det svårt eller omöjligt att köra ett spel eller högupplöst video på iMac. I detta fall måste du installera rätt drivrutiner för Windows XP i kontakt med och använda ljud och video enheter på iMac.

  Att installera drivrutiner, skivan med Mac OS X återställa DVD som medföljde iMac när du har startat upp i XP. Installationen av drivrutinen startar automatiskt. Alternativt kan du hitta drivrutiner på nätet på Apples hemsida, söka på nätet hjälper dig att hitta de senaste Boot Camp-drivrutinerna för Windows XP på en iMac
  5
  ta bort partitionen och starta. . över. Om du inte kan få XP fungerar på iMac, eller om du av misstag har försökt att installera en 64-bitarsversion av Windows XP som är oförenlig med iMac, kan du ta bort Boot Camp-partitionen och startar processen. När startats i Mac OS X öppnar "Boot Camp Assistant", som ligger i mappen Program och Verktygsprogram undermappen. Välj "Återställ startskivan som en enda volym" och klicka på "Fortsätt. " Den XP-partitionen kommer att tas bort och du kan starta om Boot Camp-assistenten för att installera Windows XP på iMac.


Previous:hur man installerar sata drivrutiner efter OS-installation Next:hur man ansluter en dator till TV VGA med ljud

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till RAM-minne till en HP
 • hur man konfigurerar en datorbildskärm med en bärbar dator
 • hur man fixar papperet foder på en Brother-skrivare
 • hur du ansluter en SATA DVD till IDE
 • hur man installerar notebook moderkort
 • hur man ansluter en direkt TV-mottagare till en dator
 • hur unclog HP Inkjet patroner
 • hur man kan stoppa en Core Duo-processor
 • hur man använder Autofyll i en Mac
 • hur man reparera en Presario 2500 bärbar dator