Dator > pekskärm information

 • pekskärm information


 • Även datorns tangentbord och möss utgör en standard för dator-interaktion, de är inte alltid praktiskt. Detta gäller särskilt i fall där det är önskvärt att rikta alla åldersgrupper och i de fall där stöld av egendom är ett bekymmer. I dessa situationer och i andra, pekskärmar är en effektiv ersättning för traditionella dator-interaktion

  Beskrivning

  En pekskärm är en typ av digital display som tillåter användare att interagera med data på skärmen genom att röra eller eller flera fingrar direkt på ytan av skärmen. På detta sätt kan användarna aktivera knappar, skärmtangentbord, rattar och knoppar, effekter rullning och en mängd andra funktioner med bara fingrarna. Det är ett vanligt alternativ till att använda ett tangentbord eller en extern pekdon som t. ex. en mus eller styrkula.

  Design

  För det mesta, pekskärmar ser ut och känns precis som vanliga digitala displayer. De är vanligtvis konstruerade från mycket tunna transparenta lager av polyester och glas som har täckts med ledande beläggning. När en användare rör vid ytan på skärmen, utgångar det den plats eller platser av kontakt grundat på de elektriska ström som passerar genom den. Detta sedan omvandlas till digitala data och överföras till ett datachip för bearbetning.

  Använder Pekskärmar har sakta ökar i popularitet sedan mitten av 1970-talet. De har varit särskilt vanliga i butiksmiljöer, där företag använder dem för att ge olika former av kundtjänst utan att kräva användning av en dator tangentbord eller mus. De är också vanliga i turist miljöer som museer, där kunder kan använda dem för att lära sig om utställningar via programvara interaktion. Pekskärmar har också blivit populärt för personligt bruk, såsom i smartphones och dataskärmar.

  Multi-Touch

  Pekskärmar med multitouch-teknik har vunnit popularitet, särskilt sedan införandet av Apple iPhone. Multi-touch teknik tillåter användaren att tillämpa fingerrörelser för mer än en del av en pekskärm i taget, som kan användas för en mängd olika effekter. Till exempel med iPhone, gör det möjligt för användaren att zooma in och ut på olika punkter på skärmen. Multi-touch teknik erbjuds även i en del andra smarta telefoner och high-end touch-screen datorskärmar.

  Problem

  En av de vanligaste problemen med pekskärmar är att de tenderar att bli suddiga ut från naturliga oljor finns på människans finger. Denna effekt kan minimeras genom att tillämpa en anti-fläcka beläggning på skärmen eller med hjälp av naglar i stället för fingertopparna, men det är allmänt svårt att undvika helt. En annan fråga med pekskärmar, särskilt de på datorskärmar, är att upprepade gånger nå en arm ut att röra en skärm för lång tid kan leda till muskel obehag. Detta fenomen är i vardagligt tal kallas "gorilla arm. "


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man använder den externa bildskärmen med en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort enheten från en Toshiba usb kapsling
 • hur man raderar en CD med datorn torn
 • hur man fixar den stora skärmförhållandet i Windows
 • fördelar och nackdelar med hemdatorer
 • hur man byter en LCD-skärm på en Acer Aspire 5100
 • hur man ladda ner och köpa apps för en IPAD
 • hur man återställer en Lexmark Cartridge
 • hur du säkerhetskopierar en gammal hårddisk på en ny dator
 • Hur man använder en luxmo USB-datakabel
 • hur du flyttar Mac-filer till en zip-enhet