Dator > hur man installerar ett grafikkort i en compaq

 • hur man installerar ett grafikkort i en compaq


 • Installera ett grafikkort i en Compaq dator är en process i flera steg som kräver vissa grundläggande datorkunskap. Beroende på modell av din Compaq-dator, och vilken typ av grafikkort du installerar, kan installationen variera något. Men oberoende av de variabler processen är i allmänhet samma. Som med att installera någon ny hårdvara bör du följa vissa försiktighetsåtgärder, som att undvika statisk elektricitet och andra elektriska faror

  Du behöver:. .
  Skruvmejsel
  Grafikdrivrutiner.
  Grafikkort och datorn manuellt (tillval).
  Antistatisk armband (tillval).
  Ficklampa (tillval).


  1.
  Stäng av datorn. Innan du försöker installera någon ny hårdvara är det viktigt att du helt stänga av datorn. Koppla ur strömkabeln från väggen för att förhindra oavsiktlig elektrisk ström.
  2.
  Bort statisk laddning. Innan du rör den bräckliga komponenterna i en dator måste du ta bort eventuell statisk laddning för att förhindra elektrisk skada. Du kan jorda dig genom att röra vid en metallyta innan du rör maskinvaran eller genom att använda en antistatisk armband som du kan köpa på de flesta datorbutiker.
  3.
  Öppna datorns hölje. Skruva loss sidopanelen på din Compaq datorlådan och sakta glida det öppet. I vissa fall kan din dator ha spakar istället för skruvar för att öppna den. Om du har problem med att öppna datorn fallet hänvisa till din dator manuellt.
  4.
  Leta AGP eller PCI-kortplats. Beroende på ditt grafikkort modell, kan det använda antingen en AGP-eller PCI-kortplats. Det säkraste sättet att närma sig detta är genom att kontrollera ditt grafikkort och manualer dator för förtydligande. PCI och AGP-platser ser allmänt ut som en plast rektangulär plats mot botten av moderkortet.
  5.
  Sätt i grafikkortet i tillämpliga kortplatsen på moderkortet. Se till att kortet linjerna upp ordentligt och passar i metall spåret på baksidan av datorn. Vissa dator fall kommer att ha tillfälliga slot hållare som du måste ta bort innan du kan sätta i grafikkortet.
  6.
  Stäng datorns hölje. När du har installerat grafikkortets i din Compaq-dator, måste du stänga av datorn fallet. Skruva tillbaka på den sida och koppla in alla strömkablar.
  7.
  Slå på datorn och installera drivrutinerna. Efter att manuellt installerar maskinvaran grafikkortet, måste du installera drivrutinerna till grafikkortet. Flesta grafikkort kommer med en CD som innehåller de nödvändiga drivrutinerna. Sätt bara in CD-skivan och följ instruktionerna för att installera drivrutinerna. När du har installerat drivrutinerna kan du behöva starta om datorn för att installationen ska slutföras.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Hur du kopierar en IDE system disk till SATA

Relaterade artiklar


 • hur man hittar grafikkort för att installera en drivrutin
 • hur man rensar en Epson CX5400 skrivhuvud
 • Hur berätta om data återhämtning från din dator är möjligt
 • hur du ställer upp & stänga av datorn
 • hur man installerar hårddiskar i en Mac Pro
 • Inaktivera en extern CD-enhet knappen
 • hur till återvinna en ifo från en hårddisk på en skadad laptop
 • Hur konvertera en wma till en mp3 på en 2008 mac
 • hur man kan återställa volymen på min dator
 • hur man rengör tangentbordet på en PC