Dator > hur du installerar RAM-minne på din vita MacBook

 • hur du installerar RAM-minne på din vita MacBook


 • Idag, mer datorer använder större mängder RAM-minne. Apple-datorer, inklusive MacBook, är inte annorlunda. RAM-minnet, eller datorns minne, påverkar hur snabbt det kommer att svara på dina handlingar och hur många funktioner man kan utföra vid ett enskilt tillfälle. Se det som antalet händer din dator har, desto mer händer det har, desto mer kan göra vid en given tidpunkt. De flesta datorer levereras med någonstans mellan en halv till två gigabyte RAM-minne, men många idag kan uppgraderas någonstans mellan två till åtta gigabyte. Uppgradering av RAM på din vita eller svarta 13-tums MacBook är enkel, förutsatt att du har alla verktyg

  Du behöver:. .
  Penny eller andra mynt
  Skruvmejsel.
  Nya RAM.
  En vit eller svart MacBook bärbar dator.


  1.
  Vänd på MacBook och ta bort batteriet. Tillgång till RAM-chips är under batteriet. För att ta bort det, måste du ta ett mynt och sätt in den i öppningen till vänster om batteriet och ge den ett kvarts varv. Detta kommer att låsa upp batteriet. Det kan då lätt tas bort genom att vinkla datorn. Var noga med att sätta det på en säker plats på avstånd från möjliga vätskor.
  2.
  Använd skruvmejsel för att ta bort L-formad täckning för RAM. Detta lock är längs insidan mot mitten av datorn. Det blir tre små skruvar som måste tas bort. När de tas bort, bör omfatta pop helt enkelt av. Ställ den i närheten av batteriet. Var försiktig, eftersom den är tunn och kan böjas ganska enkelt.
  3.
  Pop RAM-minnet ut genom att föra spaken från höger till vänster. Längs kanten mot mitten av datorn det ska finnas två platser där dagens RAM-chips är inkopplade i. Det finns också två motsvarande spakar, en för varje chip. Skjut bara var och en av dessa spakar till vänster helt poppa ut den nuvarande marker. Spakarna kanske verkar klent, men du kan vara säker på att de inte kommer att bryta. När markerna är fria, ställ dem åt sidan på en pappershandduk för att hålla dem rena och säkra.
  4.
  Sätt i det nya RAM-chips i samma spår. Kontrollera att du har dem rätt sida upp, och sedan helt enkelt tvinga in dem i facket. De kan vara lite resistent, dock med fast tryck de ska glida på plats. De kommer att avsluta nästan i jämnhöjd med kanten på spåret att de är i, kanske en millimeter på insidan.
  5.
  Tillbaka locket och batteriet. När markerna är ordentligt på plats bör omfatta bytas försiktigt och skruvas tillbaka. Batteriet kan sedan bytas ut och datorn slås på igen. Om du var framgångsrikt bör det inte finnas några problem när det kommer tillbaka på. För att kontrollera att allting fungerar korrekt kan du klicka på Apple-symbolen längst upp till vänster på skärmen för att öppna rullgardinsmenyn och klicka på "Om den här datorn. "Om du var framgångsrika, då bredvid minne den bör ha mängden RAM-minne som du installerade.

  Tips och varningar


 • Det skulle vara klokt att hålla din gamla RAM-chips, i fall du skulle behöva dem.
 • innan du rör vid någon av RAM-chips kan du se till att du inte bär en statisk laddning. Att bara gå upp till och tryck på någon del av jordat metall (där metallen är i eller är anslutna till marken). Om du har en avgift och röra RAM-chips, kan du steka dem.
 • Om något går fel, eller om du klar och det fanns en problem heller med datorn eller med RAM inte registrerar, sluta arbeta omedelbart och ta med den i närmaste Mac butiken. Du vill inte göra något för att upphäva garantin eller datorn skadas permanent.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Felsökning VGA-bildskärmar

Relaterade artiklar


 • hur du formaterar en enhet på en Dell PC
 • Felsökning av en LaserJet 1020
 • hur du tar bort en skrivardrivrutin på mac
 • hur du tar bort dina cookies historia
 • Hur får man en klarare bild med ett tv-kort
 • hur man gör en musik-cd från en HP-dator
 • vad är en thinkpad?
 • Hur får man en cd från en dator med någon makt
 • hur man kan påskynda ett modem Shaw kabel
 • hur man installerar drivrutiner för Virtual PC