Dator > dator & nätverkskabel

 • dator & nätverkskabel


 • Kablar ansluta en dator komponenter och enheter så att de kan kommunicera med varandra. Med 2010, datorapplikationer anställa hundratals olika typer av kablar, många av dem specialiserad och sällan används, medan vissa är vanliga. Computing kablar av samma typ kommer också i olika längder beroende på användningsområde

  Du behöver:. .
  Ljudkort drivrutin
  Windows XP.

  Interna kablar

  Du kan aldrig se eller ta itu med kablar som är inne i en dator, ansluta de inre komponenterna. Intern nätsladdar försörjning moderkortet, hårddiskar och expansionskort. SATA och /eller IDE kablar tillåta hårddiskar samt optiska enheter att kommunicera med systemet. Nyare maskiner kan ha två grafikkort, och en speciell "bro"-kabeln ansluter dessa så att de kan arbeta tillsammans. En bärbar dator innehåller miniatyr versioner av många av dessa kablar.

  Input /output

  Datorer behöver ett sätt att kommunicera med människor som använder dem, och input /output (I /O) anordningar åstadkomma detta. Ingång såsom möss och tangentbord gör att du kan tala om för datorn vad de ska göra. Kablar som ansluter dessa enheter till datorn ofta PS /2 eller USB-kablar. Utenheter som övervakar visa information för dig, och en video ansluter skärmen till datorn. Skrivare är en annan vanlig utdataenhet, och de ofta använder en USB-eller parallell kabel för att överföra data.

  Nätverk

  Datorer kommunicerar med varandra via nätverkskablar. Även tillkomsten av trådlöst nätverk teknik har minskat behovet av fysiska kablar, är de fortfarande används. Cat-5, även känd som Ethernet, är den vanligaste nätverkskabeln som används idag. Fiberoptiska nätverkskablar datorer över långa avstånd och med hög hastighet. Fiberoptiska kablar former mycket av ryggraden i Internet och förbinder kontinenter längs havsbottnarna.

  Vanliga problem

  Dator kablar är känsliga för flera typer av elektriska störningar som begränsar längden på kabeln som kan används. Till exempel en enda katt-5-kabel innehåller mindre ledningar inuti att överföra data fram och tillbaka samtidigt. Dessa ledare är tvinnade parvis för att minska överhörning mellan kablar och även elektromagnetisk interferens (EMI) från saker som externa kraftledningar och elektriska motorer. Folieskärmning minskar också EMI, men Cat-5 är ofta oskärmad. Cat-5 är beräknat för ett avstånd på högst 100 meter. Andra typer av kablar kan ha andra värderingar.

  Adapters

  Om du inte har rätt kabel, kan du undvika ibland byta ut hela kabeln med hjälp av en adapter. Monitorer är ett bra exempel. Många nyare skärmar kommer med en DVI eller HDMI-kabel, medan äldre datorer har en VGA-video-port. En adapter kan du ansluta din gamla dator till nyare bildskärmen. En annan vanlig adapter kan du ansluta en äldre PS /2 tangentbord eller mus till en dator som bara har en USB-port. Dator normer och kablage är alltid utvecklas och adaptrar överbrygga klyftan mellan äldre och nyare teknik.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man kan spara musikfiler till en flash-enhet

Relaterade artiklar


 • hur man rengör en HP 2200 skrivare
 • Återskapa data från en trasig hp laptop hårddisk
 • hur man byter en hårddisk på Iomega Media Player
 • hur du ställer in d-länk trådlös
 • hur man upptäcker ett kort TV-tuner
 • Hur du använder din HP kameran som en webbkamera
 • hur du tar bort viruset shahrokh.exe
 • hur man fylla på bläck i en Epson cx7450
 • Felsökning skrivaren HP Deskjet 6300-serien
 • hur man outplåner hög täthet disk