Dator > Vad är en e-dator & varför är det så billigt?

 • Vad är en e-dator & varför är det så billigt?


 • I e-Computer, mer känd som "eMachines," är en serie av billiga stationära och bärbara datorer startade 1998 av ett Michigan affärsman. Enligt flera ägare har eMachines sålt mer än 5 miljoner system i sin första dussin år riktar sig till konsumenter utan en massa pengar att spendera. Gateway Inc. köpte bolaget i mars 2004. Då, i oktober 2007 förvärvade Taiwan-baserade Acer Corp Gateway tillsammans med eMachines märket. Märkesvaror tillsammans skapa världens tredje största PC-företag

  Delar Förvärv

  De flesta eMachines delar och enheter består av klonade delar av de högre prisklasserna datorkomponenter och teknik, tillverkas på låg kostnad och köps i stora kvantiteter från växter i Sydkorea Kina och Mexiko. eMachines utnyttjar ett rikligt utbud av arbetskraft och lägre kostnader för tillverkningen av dess low-end stationära och bärbara datorer i dessa länder.

  analys

  eMachines direkt mål för de konsumenter som vill ha en low-end system utan att alla de utarbeta klockor och visselpipor av en Dell eller Hewlett-Packard system. Under 2001 eMachines listade på $ 499 med möjlighet till en rabatt för tillgång till Internet via AOL och MSN. Denna rabatt klippa nästan systempriset på mitten. År 2001 eMachines upplevt en pånyttfödelse och en vändning i lönsamheten. Gateway köpt eMachines för endast $ 30 miljoner. Genom marknadsföring och reklam planer Gateway datorer, hittade eMachines ledningen ett sätt att marknadsföra effektivt och samtidigt hålla datorn priserna nere.

  Distributionskanal kostnader

  Acer plockade Walmart, Best Buy och Sam's Club-butiker som det primära distributörer för eMachines efter att ha gjort en undersökning baserad på konsumenters köpvanor utgifter i samband med teknik. eMachines hålla låga priser genom volym försäljning av datorer.

  mål första gången köpare

  Enligt en artikel på eMachines på Cnet. com har eMachines ett lågt pris eftersom eMachines "bygger helt på sin koreanska aktieägare (som tillsammans äger mer än 56 procent av bolaget) för billig tillverkning utomlands. " Företaget har också mindre overhead än Dell och Hewlett Packard, som gör det möjligt att anslå pengar för att hålla kostnaderna nere.

  Slutlig analys

  eMachines är grundläggande prisvärda datorsystem så att konsumenterna kan surfa på Internet och utföra enkla uppgifter som ordbehandling. Konsumenter har klagat över prestationer inom områden av spel och multimediaprogram. Det eMachines är inte för inspelningsstudior, driftsätta sex datorer i ett WAN eller kör avancerade multimedia-applikationer. Om den används enlighet med sin förmåga, kan "eComputer" möta konsumentens grundläggande behov.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:installationsanvisningarna för en Dell Inspiron 1300 trådlöst kort

Relaterade artiklar


 • felsökning av en Microsoft Notebook med en trådlös optisk mus
 • Lägga till en skrivare genom en IP-adress
 • hur man ansluter en Toshiba Satellite till en skrivare via USB-porten
 • hur man byter en LCD-skärm på en Acer Aspire 5100
 • Hur konvertera musrörelser till knapptryckning
 • hur man gör telefonsamtal på datorn
 • hur man skapar en kopia av din hårddisk
 • hur du uppgraderar mitt grafikkort till min pc
 • hur du formaterar en IBM Microdrive 1GB
 • ominstallation av en CD-ROM-enhet