Dator > vanliga problem med datorskärmar

 • vanliga problem med datorskärmar


 • Problem med en datorskärm allt från enkla till förargliga. Tricket, särskilt om du är en nykomling att använda tekniken, är att inte gripas av panik eller arg. Varken sinnestillstånd kommer att få skärmen att fungera igen. Detta är dags att sätta på din sleuthing hatten och följa en grundläggande felsökning plan för att komma till roten av problemet. Byte av monitorn är en möjlighet, men du kanske inte behöver ta detta steg just ännu.

  Tom skärm

  Den mest märkbara datorskärmen Problemet är när du sätter dig ner för att hitta absolut ingenting. Inga blinkande ljus och ingen bild. Det första du bör kontrollera är nätaggregatet och PC-anslutning. Följ bara dessa två sladdar från baksidan av skärmen (bildskärm) och se till att båda är tätt i båda ändar. Om de är, låna en annan skärm och ansluta den till ditt system. Om det fungerar bra, då har du en död datorskärm.

  En tom skärm kan också uppstå när datorskärmen "brinner ut. "Bildskärmar använder en bakgrundsbelysning som degenererar under en tid-de dämpas med cirka 50 procent under 50. 000 timmar, enligt computing. net

  Problemet kan också orsakas av en felaktig grafikkort. -Om du har en stationär, skärmen är ansluten till datorn via VGA (Video Graphics Adapter)-port, säger Microsoft Small Business Center hemsida Om grafikkortet är separat (ej del av moderkortet) en ny. kan fixa skärmen problemet.

  Blue Screen of Death

  Inte så kärleksfullt döpt till "Blue Screen of Death" av en dator tekniker och användare världen över, är detta fel kännetecknas av en (du gissade) helt blå skärm med ett meddelande i vita bokstäver. Anteckna meddelandet och siffror fel det nämner. Du kan surfa på Internet eller bläddra i Microsoft Support eller Apple databaser Stöd för att se om en fix har konstaterats för det. Ofta föreslår här skärmen utfärda en random access memory (RAM) problem i datorn, enligt Microsoft Small Business Center webbplats. Om du har en måttlig nivå av skicklighet, öppna med datorn och byta minnen. Annars, ta din dator till en dator verkstad och få dem testa den. De bör kunna ge dig råd om hur man löser Blue Screen of Death.

  Display Problem

  Andra datorskärmen problem som kan uppstå är suddiga grafik, horisontella linjer, konstigt växlande färger, eller en skev bild. Om du använder riktigt billiga högtalare, prova att flytta dem längre bort, eftersom kablarna inte får ordentligt avskärmad eller kan vara för lång. Enligt waterwheel. com, bör kablarna vara längre än 5 meter, som längre kablar försvaga signalen.

  Det finns en chans inställningarna kan ha blivit sned från andra elektromagnetiska enheter som telefoner. Titta på raden med knappar längst ned på skärmen. Man bör säga "-menyn. " Genom den kan du få tillgång till andra justeringar för bildskärmen. Om justeringar inte hjälper bör du ta den till verkstaden.

  Bildskärmar är normalt inte värt att reparera. Det bästa du kan köpa en annan, säger Microsoft Small Business Center webbplats

  Varning

  Ett lite råd. Försök inte öppna skärmen på egen hand. Den el pinga runt inne kan döda dig. Detta är en uppgift för en kvalificerad tekniker.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man fylla på bläck i en Epson cx7450

Relaterade artiklar


 • Hur man laddar ner musik till ett hopp enhet
 • hur man driver en datorskärm i bilen
 • kabel Construction Tools
 • hur ändrar mitt permanenta markören
 • hur man hämtar filer från disketter
 • hur du ansluter min hk a820n till en HDTV
 • hur du formaterar en laptop steg-för-steg
 • hur man byter minne i en HP LaserJet 5000
 • QuickCam funktioner
 • hur man uppgraderar minnet i en Acer TravelMate 3260