Dator > riktningar för att ändra en lcd ljus i en bärbar dator

 • riktningar för att ändra en lcd ljus i en bärbar dator


 • LCD-ljus i en bärbar dator, även kallad back-ljus, är en belysning arrangemang som krävs för att skärmen för att visa ljusa, klara bilder. Bärbara datorer använder en teknik som kallas kall-katod lysrör (CCFT), för sin "back-ljuskälla. I visa producerade ljus av arrangemanget är ojämnt fördelade över hela panelen med hjälp av flera lager av tunn folie. Om Back-ljuskälla i en LCD-display slits, blir skärmen skumma, och du kan inte dechiffrera bilder på den tydligt.

  Du behöver:
  ersätter CCFT
  . Lödkolv och veke.
  Skruvmejsel.
  Handskar.

  Process


  1.
  Ta bort LCD-panelen från den bärbara datorn genom att först ta skruvarna längs kanten av LCD-panelen för att lossa den från den bärbara plasthölje. Du kan behöva bända upp små gummifötter som placeras över skruvarna. Placera en liten lägenhet genomföra mellan LCD-skärmen och ramen, och arbeta dig runt hela kanten på ramen, förlora skärmen från kanten när du går.
  2.
  Koppla ur videokabeln ansluter displayen församling till den bärbara datorn och kabeln ansluter LCD-panelen till omriktaren. Skjut försiktigt ut LCD-skärmen från den bärbara datorn.
  3.
  Hitta och ta bort klibbiga band och folie från baksidan av LCD-panelen. Dra försiktigt av band, lossa kablarna från den klibbiga ytan. Stick dem på en ren och torr plats tillfälligt --- du kommer att behöva dem när du monterar enheten.
  4.
  Försiktigt ta isär den gröna kretskortet genom ungluing det från plast på baksidan av LCD-skärmen. Ta inte i för mycket eller du kan skada komponenten. Avlägsna metallram hålla i LCD-panelen till en bas lager av tunn plast, genom att släppa spärrarna hela kanten av ramen. Rör inte utsätts LCD-panelen, eftersom det blir förorenat mycket lätt. Håll metallram, LCD-panelen och kretskortet till en sida.
  5.
  Bort transparenta lager från underdelen och hålla dem undan. Nu kan du få tillgång till CCFL bakgrundsbelysning lampa genom att ta bort ett metallhölje kring det. Gratis kablar från back-ljus genom att frigöra dem från krokarna.
  6.
  Ta bort den bakre ljus lampa och reflektor från underdelen och skilja dem åt. Ta isär reflektorn först genom ungluing det från skärmen bas. Lossa montering mekanismen och separera CCFT röret. Med isolerad lampan, tar av gummi stoppning ur röret leder på någon sida.
  7.
  Unsolder kablar från båda ändar av röret. I detta skede har du bort den gamla back-ljuskälla och kablar kan åter lödas till ett nytt ljus. Ta kablar till nya CCFT nära kablar och löda dem ordentligt för att endera änden av röret.
  8.
  Återmontera LCD-panelen och montera tillbaka det på den bärbara datorn. Placera den nyinstallerade ljus med reflektor på underdelen, sätta tillbaka kablarna och ansluta sig till LCD-skärmen till basen innan du sätter tillbaka displayenheten till den bärbara datorn.

  Tips och varningar


 • Kontrollera att du har diagnostiserat LCD-display problemet på rätt sätt, om omriktaren inte är fel, är det osannolikt att en ny back-ljuskälla kommer att fixa problemet.
 • LCD-paneler är känsliga komponenter. Interna delar kan få förorenat mycket lätt om det hanteras felaktigt, eller utsättas för damm.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Franska restauranger i Phoenix, Arizona

Relaterade artiklar


 • hur man installerar drivrutiner för Virtual PC
 • hur man kan jämföra och kontrastera olika märken av datorer
 • hur man installerar en iSight-drivrutinen i Windows XP
 • användning av datorchip
 • logik & dator fundamenta design
 • Förteckningen över delar för att bygga en bärbar dator
 • Hur konvertera en DVD till regionsfri
 • instruktioner för hur du ändrar en patron Canon skrivare
 • hur man använder en extern hårddisk för en Windows Home Server
 • hur man installerar en Brother MFC förare