Dator > förklaringar av datorprocessorer

 • förklaringar av datorprocessorer


 • Datorprocessorer göra de beräkningar som i ett datorsystem. Det finns många olika typer av dator processorer, och en dator har ofta två eller flera processorer för att fungera. Även om en dator har en eller flera Central Processing (CPU), har det sannolikt andra processorer avsedda för att utföra vanliga, repetitiva uppgifter

  Du behöver:. .
  Antistatiskt (finns i elektronik delar butiker)

  Typer

  Processorn är den viktigaste processorn i en dator system. Den utför beräkningar uppgifter på uppdrag av programvara på datorn. Men datorerna har ofta andra specialiserade processorer. Den ena är en Graphic Processing Unit (GPU). Datorer med antingen inbyggda eller add-on grafikkort, vanligen från ATI eller Nvidea, har en processor optimerad för grafik beräkningarna. Dessa grafikprocessorer tar hand om transporter för att beräkna hur för att visa information på din bildskärm från CPU och leda till bättre grafik och bättre övergripande prestanda.

  instruktionsuppsättningar processorer verkar baseras på uppsättningar av instruktioner. Under 1990-talet upptäckte ingenjörer att genom att minska storleken av en CPU instruktionsuppsättning kunde CPU prestanda ökas. Datorer som används Minskad Instruction Set processorer (RISC) medföljande Apple-datorer baserade på många Motorola-processorer. Intel och AMD-processorer är alla fulla instruktionsuppsättning processorer.

  Flera processorer

  Som tillverkare nått den storlek begränsningar i chiptillverkningsprocessen och nådde begränsningar värme om att öka CPU-prestanda genom snabbare klockfrekvenser, började de att efterlikna high-end datorsystem som hade två fysiska processorer. De började göra en chip processorer med två kärnor på chipet. Två-core processorer kallas dual-core processorer. Processorer med fyra kärnor kallade quad-core processorer. Genom att lägga till en kärna, är en CPU kan utföra två beräkningar på samma gång. Fyra-core processorer kan utföra fyra beräkningar vid samma tidpunkt.

  Buss Prestanda Faktorer

  En begränsande faktor på en CPU är hur snabbt det kan ta data från datorns minne och andra komponenter hårdvara. När man tittar på moderna processorer är busshastigheten lika viktig som den totala CPU klockfrekvens. Till exempel, en dual-core processor som kör på 2,8 GHz med en 333 MHz-buss kanske inte bättre än en dual-core processor som kör på 2. 2 GHz med 999 MHz buss eftersom anvisningarna på senare når kärnor tre gånger så snabbt som i processorn med den lägre skattesatsen bussen.

  Mikroprocessorer

  Många datorer innehåller mikroprocessorer. Mikroprocessorer är specialiserade datorprocessorer utformad för att utföra en viss låg nivå uppgift. Till exempel nätverkskort har mikroprocessorer för att hjälpa till att hantera och identifiera paket som är avsedda för datorn. En dator kan ha många mikroprocessorer, beroende på dess komponenter, kapacitet och design.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:instruktionerna för borttagning av LCD-skärmen på en Dell E1705

Relaterade artiklar


 • hur du konfigurerar en dator som en RAID-server
 • hur man använder en SanDisk Micro SD
 • hur du formaterar en Dell Inspiron 9300
 • hur du återställer inställningarna på din IPAD
 • instruktioner för hur man använder en ATA författare kortläsare
 • hur man byter en bläckpatron för Epson Stylus c40ux
 • hur du tar bort minnet från en Inspiron 1100
 • hur man formaterar om en Dell Inspiron 1501 hårddisk
 • hur du ansluter en LCD-skärm till en PC
 • hur man installerar en HP 820 CSE skrivare