Dator > fördelarna med kortplatser

 • fördelarna med kortplatser


 • En kortplats-som namnet antyder-utöka datorns funktioner genom att tillåta att koppla in expansionskort konstruerat för att utföra specifika funktioner. . Det har förekommit flera standarder kortplats under de senaste decennierna, inklusive PCI, PCI Express, AGP, PC Card /CardBus /PCMCIA, ExpressCard och CompactFlash. Expansionsplatser allmänt används över hela världen i stationära och bärbara datorer.

  Bättre grafikprestanda

  En dators grafik spelar en central roll i program som professionell grafisk design, videoredigering och spel. Även om de flesta datorns moderkort idag har inbyggda grafikkort för att standardvisning, är deras prestationer inte räcker till för de ovannämnda insatserna. Dessutom är dessa low-end kort delar systemets minne för den önskade grafikminne. AGP eller Accelerated Graphics Port kortplats gör att användare kan ansluta kort som har dedikerat grafikminne och avancerad grafik processorer, vilket möjliggör höga grafikprestanda utan att behöva få en ny dator. Dessa kort gör det också möjligt för att få video indata från olika källor som bandstationer och stöd visningen till många enheter, t. ex. tv, som i allmänhet inte stöds av de flesta ombord grafikkort.

  Expanderande datalagringsutrymme

  I de flesta stationära datorer, lägga till mer utrymme är ofta så enkelt som att installera en annan intern hårddisk eftersom dessa datorer har stöd för flera interna hårddiskar som standard. I bärbara datorer är dock bara hög kapacitet alternativet använder en extern hårddisk. USB Externa hårddiskar är ganska vanligt, men USB-gränssnittet gränser dataåtkomst hastigheter. Expansionskort tillåter data med hög hastighet samverkar med dessa externa hårddiskar. Dessutom använder de flesta datorer tillgängliga 2010 inte eller har stöd Solid State Drives, som är lagringsenheter stöder mycket hög hastighet dataåtkomst och inga rörliga delar. Expansionskort kan lägga till sådant stöd.

  Lägga till funktioner och portar

  Som standard har en dator bara ett begränsat antal hamnar. Dessutom kan inte alla typer av hamnar finnas på samma moderkort. Det är där-kortplatser komma i riktigt händig, genom att låta användare ansluta expansionskort featuring sådana hamnar inklusive USB, seriell, parallell, ljud, video och spel hamnar controller, så att användaren kan koppla in fler enheter i datorn utan att köper en ny dator. Bortsett från att lägga till sådana hamnar, expansionsplatser även ge utrymme för att lägga till särskilda kort inslag expansion inklusive men inte begränsat till tv-mottagare, uppringt modem, bredband modem, GSM-data och röst passerkort, ljudkort och Wi-Fi-adaptrar.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man ansluter en bärbar dator till en TV med S-video med ljud

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en Canon S400 skrivare utan en disk
 • Hur man monterar en fläkt inuti en datorväska
 • Hur skriver jag ut svartvita kopior från en färgskrivare?
 • Hur du tar isär en HP Personal Media Drive
 • hur man installerar hårddiskar på Dells stationära datorer
 • hur man får till BIOS på en MSI chip
 • typer av batterier för PC-datorer
 • ominstallation av ljud Drivrutin Windows 98SE
 • Hur du manuellt rengöra igensatta bläckpatroner
 • hur man byter min tangentbordslayout till Dvorak