Dator > en förbättring på datateknik

 • en förbättring på datateknik


 • Datatekniken har avancerat i allt snabbare takt. Datorer har kommit mycket långt från blygsam start i serverrummet. Deras hastighet har ökat kraftigt, medan på samma gång har de blivit allt mäktigare

  stordatorer

  De första datorerna var stora maskiner med hundratals vakuumrör som av någon omfattning fantasi personlig. Den genomsnittlige användaren var en medelålders man som bar en vit rock som en del av sitt jobb som ingenjör, antingen arbetar för en regering enhet eller ett stort företag. Under denna tid i PC utveckling, har koder som genom att bläddra en lång serie av växlar.

  Altair

  Nästa stora framsteg inom persondatorer teknik var Altair 8800, som utvecklats av ett företag som heter MITS. Detta var i huvudsak den första personliga datorn. Det kan endast beställas via e-post och inte stod i någon affär. När den släpps, var Altair huvudsak värdelös-det hade ingen programvara och inga tillbehör som en bildskärm. Ändå var sin komprimera den teknik som krävs för att köra en dator en imponerande fötter ingenjörskonst.

  Apple

  Steve Wozniak och hans mer kända partner, Steve Jobs, bildade Apple i 70-talet och släppte Apple I, den första datorn som vi skulle känna igen. Vid lanseringen var det en ganska nisch post, de flesta med allvarliga computing gjordes av stora stordatorer. Apple var jag verkligen en revolutionerande produkt. Den största förbättringen är här minskningen av antalet chips krävs för att köra en anständig maskin, och vi har Wozniak ensamma att tacka för det.

  IBM

  IBM, inte vill förlora på den nya persondatorer marknaden tillverkade ett eget system för att konkurrera med Apples Apple II, efterföljaren till Apple I. IBM blev snabbt en favorit för företag som redan var vana med IBM för sina stordatorer. Denna framgång läckt ut i konsumentmarknaden också. IBMs viktigaste tekniska övertag över Apple II var att det var lättare att utveckla för. Huvudsakligen IBM var det första företaget att ta enkel utveckling beaktats vid utformningen hårdvara

  Kloner och Microsoft

  Tyvärr för IBM, det också banat väg för bruket av öppen arkitektur, en praxis att använda icke-exklusivt tillgängliga delar och programvara för system. Kloner, började maskiner avsedda att köras precis som IBM, att dyka upp på marknaden. Compaq ledde ut genom att göra en mer prisvärd maskin som kan köra samma programvara som IBM's. IBMs fel är också delvis ansvarig för Microsofts explosionsartade ökningen som en teknik koloss; köpet får Microsoft att licensiera den programvara som hade skrivit för IBM till andra företag, däribland Compaq och andra beslutsfattare klon. Majoriteten av datorerna sitter på användarnas skrivbord är ättlingar till de ursprungliga IBM kloner.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man installerar strömtillförsel under 478 moderkort

Relaterade artiklar


 • hur du gör din bärbara dator Wireless-N kompatibel
 • hur man installerar en bläckpatron i en Lexmark-skrivare
 • hur du lägger till belysning till en dator torn
 • hur man återställer bios på en Sony Vaio
 • hur du ändrar MHz för ditt RAM på bios
 • hur man installerar minnesuppgraderingar
 • hur man använder flash-enheter att sätta systemminne
 • dsl vs uppringd säkerhetsfrågor
 • Hur får man en cd från en dator med någon makt
 • hur man kan stoppa McAfee Framework