Dator > alternativa inmatningsenheter för Macintosh

 • alternativa inmatningsenheter för Macintosh


 • Technology erbjuder ett brett utbud av alternativa inmatningsenheter för datorer. . Dessa inkluderar hjälpmedel apparater utvecklats för att tillåta ökad tillgänglighet för personer med fysiska begränsningar. En annan sektor består av produkter för att förbättra datorns flexibilitet vid inmatning av text och kommandon. Många av dessa produkter är väl lämpade att använda med din Macintosh.

  Stavar och elektronisk Pekdon

  Stavar och stavar som hölls i munnen eller bundits till hakan eller pannan rörelser använda huvudet för att fysiskt trycka tangenterna. Elektroniska pekdon bärs på pannan använda olika tekniker för att ersätta en mus utan fysisk kontakt. Dessa sysselsätter ultraljud, ögonrörelser eller infraröd stråle teknik, till exempel. TrackerPro använder en kamera med hög upplösning spåra en liten prick du bär på din panna eller glasögon.

  Alternativa Tangentbord

  Ergonomiskt justerbar tangentbord är delad och vinklad för handleden komfort och skrivhastighet. Konfigurationen av dessa innovativa tangentbord varierar --- vissa är fasta delade, vissa är justerbara split och vissa är formade till dina händer. Ergonomiska tangentbord är populära eftersom de fokuserar på bekväma hand position när du skriver. Andra alternativa tangentbord har större än normalt nycklar, medan vissa har mindre nycklar. Eftersom traditionella QWERTY-tangentbord inte fungerar för alla, utvecklare erbjuda keyboard i olika konstellationer, till exempel för att inrymma användningen med endast en hand.

  Taligenkänning inmatningsenheter

  Taligenkänning enheter ändra talade ord till text och kommandon. Dessa kan vara användbara för människor som inte kan skriva snabbt eller korrekt eller som inte har användning av sina händer. Flera företag gör dessa enheter till din dator. Vissa modeller måste utbildas för att känna igen din röst. Andra känner igen flera dialekter från flera språk ur lådan, men fortfarande kan behöva personlig träning. Du kan använda den inbyggda mikrofonen i din Mac för tal kommandon men bör kompletteras med en extern, professionell kvalitet mikrofon för omfattande användning av tal till text. Genom att använda ett headset med mikrofon du kan tala både text och kommandon utan att orsaka störningar i kontorsmiljö genom att tala vid en volym som du skulle använda för en vanlig telefon samtal.

  Multi-touch inmatningsenheter

  Det finns tre grundläggande typer av multi-touch-enheter --- tryckinmatning, penna och en kombination av dessa två. Varje enhet använder en platt, beröringskänsliga plattan --- kallas en touchpad --- så att du kan navigera, bläddra, använda kommandon, mata in text, skapa grafik och spela spel, som exempel. Pekfunktion reagerar på beröring av en eller flera fingrar. Penna-enheter arbetar med dubbel fattning stift, varje ände ger unika funktioner. Vissa Pen kuddar kartbilden ståndpunkter till sina pekplatta så rörande en position på plattan flyttas till motsvarande plats på skärmen. Multi-Touch-enheter är lika användbara för vänsterhänta eller högerhänta personer. För en stationär iMac, Mac Pro eller Mac mini, multi-touch pad fungerar på samma sätt till multi-touch styrplattan på bärbara Mac-datorer. För gamla bärbara Mac-datorer, härmar en multi-touch pad några av de funktioner som finns i Apples multi-touch-teknik.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur du skickar scanna till e-postbilagor

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar minnet i en HP-dator och en Compaq Presario F700
 • hur man ansluta flera skärmar till min laptop
 • hur du tar bort Exchange-postlådor
 • Felsökning och installera ett grafikkort
 • vad är beskrivningen av en DVI-kontakt?
 • hur man överklockar en Intel Celeron-processor
 • hur man bränner CD-skivor på en hp pavilion a510n
 • hur du flyttar en stationär PC
 • hur man ansluter en dator till Internet via en mobiltelefon
 • hur man bevarar köra avbildningar när kloning