Dator > Zip-diskar information

 • Zip-diskar information


 • Zip-enheter har blivit mycket populär under åren, och de tjänade som backup enheter för uppgifter på dator. De kom först i två storlekar och var ett bra alternativ till att bara använda din dators hårddisk för att lagra information. Som en bärbar enhet, kan det användas på vilken dator som helst och var populära bland hemanvändare

  Historia

  Zip-enheten introducerades av Iomega 1994, och deras förmåga för att hålla data var 100 MB. Dessa senare ökas till 250 MB och 750 MB i slutet av 1990. Efter införandet av CD-och DVD-enheter, enheter popularitet Zip minskade-ännu mer så med den kapacitet av hårddiskar nå över 1 GB vardera. Detta gjorde att säkerhetskopiera data till en Zip-enhet mindre ekonomiskt att hemanvändare och med införandet av USB-minne, var Zip-enheten drivas bort från marknaden.

  Teknik

  Zip-enheten består av en 3,5 -tums hårddisk som rymmer upp till 750 MB data, med prestanda mycket snabbare än standard diskettenheten. Dessa enheter finns i olika gränssnitt, inklusive USB, IEEE, SCSI-och IDE. De enheter stöder både Windows och Macintosh familjer.

  Funktioner

  Zip-enheten kan köpas antingen i en parallell eller SCSI-gränssnitt. Genom att använda parallellt gränssnitt, kan en skrivare vara fastkedjade utanför enheten så att du kan använda både på datorns parallellport. Du kan köpa den här enheten i en 100 MB, 250 MB eller MB 750 kapacitet och ytterligare kassetter kan läggas att öka kapaciteten. Frekvensomriktaren levereras också med ytterligare program som låter dig kopiera hela din dators data till enheten.

  Använder

  Zip-enheter användes ursprungligen som en tillförlitlig metod för säkerhetskopiering av hemanvändare och företag, överföring av data mellan system och arkivering e-post för framtida åtkomst. Med utvecklingen av terabyte-hårddiskar, DVD och USB-minnen, är de nu används huvudsakligen av användare att överföra stora mängder data mellan äldre och nyare datorer.

  Försäljning

  Med införandet av Zip-enheten försäljningen inledningsvis gick mycket bra, enheten såldes för $ 200 och inkluderade en extra kassett. Detta var ett ekonomiskt sätt för de flesta användare att säkerhetskopiera sina data. Efter införandet av CD-och USB-enheter, minskade försäljningen och som en följd av priset på denna enhet minskade betydligt efter 2000. Zip-enheter konkurrerar huvudsakligen med externa hårddiskar, och dessa så småningom tog över marknaden, vilket ger en mycket ekonomisk kostnad per megabyte och skjuta Zip köra ut ur marknaden.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur du ansluter en SATA-kabel

Relaterade artiklar


 • instruktioner om hur man bygger en pc
 • hur man byter lcd i en Latitude D600
 • hur man använder en diskett för att starta en USB-enhet
 • hur du ändrar rättigheter på en CD-brännare
 • hur man ansluta flera skärmar till min laptop
 • hur man gör en Logitech webbkamera att fungera med Yahoo Messenger
 • hur man använder en flash-enhet i Windows Vista
 • hur man konfigurerar en gaming laptop
 • hur du formaterar en micro SD-minneskort
 • förklaringar av datorprocessorer