Dator > Skillnaden mellan en hubb och en switch på en stjärna topologi nätverk

 • Skillnaden mellan en hubb och en switch på en stjärna topologi nätverk


 • Även en hub och switch är både enkelt nätverksenheter, de ger mycket distinkt anslutning. Skillnaderna mellan en hubb och en switch på en stjärna topologi nätverk innehålla det interna processen, säkerhet, effektivitet och snabbhet

  stjärntopologi fysiska struktur

  Den fysiska byggnaden definierar geometriska förhållandet mellan varje länk och kopplingsbeslag. De fyra grundläggande topologier mesh, stjärna, buss och ring. I en typisk stjärntopologi, är endast en ingång /utgång i varje enhet krävs. Varje enhet har en särskild punkt-till-punkt länk till en central styrenhet. Datakommunikation trafikflöden till ett nav, som sänder information till varje ansluten noden. Fördelar med ett stjärnnätverk omfatta stjärntopologi är enkel att installera och konfigurera, och om en länk inte fungerar, finns ingen annan enhet påverkas. Olägenheter för stjärntopologi är totalt beroende av en enda punkt (navet), och medan stjärnan kräver mindre kablage än mesh topologi, det krävs mer än kablage ringen eller buss topologier. High-speed lokala nätverk (LAN) i allmänhet använda stjärntopologi fysiska konfiguration.

  Utseende

  Det finns en liten skillnad i utseende av ett nav och en switch. En typisk nav har en ingång och två eller flera utgångar. Navet distribuerar och aktier data, en tillförlitlig väg för nätverksenheter. Switchen är även utrustad med LAN-portar, men i allmänhet innehåller en Wide Area Network (WAN) porten också, för anslutning till ett kabel /satellit /Digital Subscriber Line modem. Brytaren är en anordning som ger möjlighet att ansluta flera datorer i en tryggare miljö på grund av sin inbyggda intelligens.

  Kostnad

  Skillnaden mellan en hubb och en switch på en stjärna topologi nätverk är att Navet är den billigare av de två anslutningar enheterna.

  funktionellt syfte

  Ett nav arbetar på lager 1, eller det fysiska lagret, för Open Systems Interconnection (OSI) modellen. Dess främsta syfte är att skapa en central koppling mellan datorer för en livskraftig nätverksanslutning. På det fysiska lagret, kommunikation är mer direkt. Däremot fungerar en switch på Layer 2 eller datalänklagret, i OSI-modellen, och har mer ansvar. Brytaren inspekterar datapaket som tas emot för att fastställa källan och målet anordning av paketet, som behövs så paketen lämpligt vidarebefordras. Datalänklagret omvandlar det fysiska lagret i en tillförlitlig koppling, vilket ger större säkerhet för uppgifterna.

  Prestanda skillnader

  En växel Presterar på en mycket mer komplex än en hubb. När paket av informationsflöde, bestämmer byta effektivt varje enskild paketets destination och tydligt levererar data till den enda dator som är mottagaren. Genom att utföra denna metod för leverans, är mindre nätverkstrafik som genereras, vilket sparar bandbredd i nätverket, vilket resulterar i övergången generellt bättre än navet, speciellt på en hårt trafikerad nätverk.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:felsökning av en kanon färg S750 skrivare som inte skrivs ut

Relaterade artiklar


 • program för att ta reda på din processorhastighet
 • hur man sätter musik från en mp3 till en dator
 • hur man överklockar en CPU 2,8 ht Intel P4
 • hur man ansluter en bärbar dator till en förstärkare och högtalare
 • datorhårddisk tips
 • hur du uppdaterar dvd drivrutinen för Toshiba Windows XP
 • hur man säkerställer att det dokumentskanning företaget du använder är det bästa för dina dokument
 • Hur du kopierar en inkorg till en zip-enhet i Internet Explorer
 • hur du kopierar till en flash-minneskort
 • kan du ansluta en HDMI-kabel till en bärbar dator?