Dator > RAM-enhet information

 • RAM-enhet information


 • Random Access Memory eller RAM, används vanligen som en form av korttidsminne, som är tänkt att ge omedelbar tillgång till information som en dator förväntas behöva. Men i sällsynta fall den används som en form av långtidsminne som kallas RAM-enhet. RAM är normalt inte kan lagra minne för lång tid, men RAM-enheter att hitta sätt att komma runt denna begränsning

  Historia

  Förekomsten av RAM-enheter har inte varit konsekvent. Den första RAM-enhet såldes var GC-RAM-disken från Gigabyte. Det kom till 2006, men var ur produktion 2007. Acard, som specialiserat sig på nischen datalagring, släppt flera RAM-enheter under 2009 kallades 9010, 9010A och 9010B.

  Långtidsminnet Begränsningar

  RAM-enheter är inte vanligt eftersom RAM är ett flyktigt form av minne. Detta innebär att RAM endast lagrar information om en elektrisk laddning anbringas på den. Om denna avgift går förlorad, är alla lagrade informationen förlorad. RAM-enheter kan minimera detta problem något genom att använda ett backup batteri, som kan ge en avgift om en dator är avstängd. Batteriet inte räcker mer än en dag, dock så dataförlust alltid en risk när man använder en RAM-enhet för långtidslagring.

  RAM-enhet Design

  En RAM-enhet har en controller, som är ansvarig för enhetens verksamhet och ombord cache precis som wiith en mekanisk enhet. Den enda skillnaden är lagringsmediet sig, vilket är RAM istället för en hårddisk. RAM-enheter inkluderar mellan fyra och åtta RAM slots. RAM-enheter är utformade för att fungera även om de fylls bara delvis kapacitet, vilket innebär en RAM-enhet som bara har hälften av maximala antalet RAM-minnen installerade kommer fortfarande fungera normalt.

  Virtual RAM-skivor

  Även RAM-minnen är hårdvara, det är en mjukvarulösning som ger ett liknande resultat som kallas en RAM-disk. En RAM-disk, trots namnet, inte innebär en fysisk disk av något slag. Istället skapas genom användning av programvara, som reserverar en del av datorns RAM-minne för användning som en virtuell hårddisk. När den virtuella enheten är inställd, kan du använda den som du skulle någon annan enhet. Men begränsningarna i RAM-enheter gäller fortfarande. Uppgifterna om en RAM-disk kommer att gå förlorade om datorn det är installerat på allt stängs av eller förlorar ström.

  Jämförelse med mekanisk och Solid State Drives

  kör RAM och diskar RAM är snabbare än mekaniska hårddiskar med stor marginal. Filer som lagras på en RAM-enhet i motsats till en mekanisk hårddisk kan nås mellan två och fyra gånger snabbare. RAM-enheter och diskar har även en föreställning fördel över mest SSD-hårddiskar, även om skillnaderna mellan medlemsstaternas resultat är mycket mindre.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man hittar mitt AGP-kortplats





Relaterade artiklar


 • hur ändrar mitt permanenta markören
 • hur lura min HP-skrivare för att skriva ut utan färg bläck
 • hur man byter trådlösa kortet i en Compaq Presario
 • hur man installerar en Creative WebCam vf 0330 på nätet i vista gratis
 • Hur konvertera DAT-filer till wmv
 • hur man installerar skrivaren en HP 5610 allt-i-ett
 • hur att överföra filmer från en dator till en iPod
 • hur du tar bort Widcomm Bluetooth stack helt från Windows XP
 • Hur fungerar en dator skrivare arbete bläckpatron?
 • hur man använder Palm OS tangentbordet i stället för PC-tangentbordet