Dator > Hur du ser LCD-TV på en dator

 • Hur du ser LCD-TV på en dator


 • Du kan använda din LCD-skärm för att titta på TV istället för att köpa en ny LCD-TV. LCD-skärmar är mycket billigare än LCD-TV och konvertera en bildskärm är en enkel process. Kabel-och satellit har kabel-boxar med inbyggd mottagare, vilket gör tunern i en vanlig LCD-TV överflödig. Eftersom du kommer inte att behöva TV integrerade mottagare kan du använda en bildskärm och uppnå liknande resultat

  Du behöver:. .
  Kabelmottagare
  Kabelbox Reference Manual.
  LCD-skärmen.
  DVI eller HDMI-kabel.
  Högtalare.
  Högtalarkabeln.

  Process


  1.
  Stäng av all utrustning och dra ur sladdar. Hantera aldrig elektroniska komponenter med en direkt strömkälla för att förhindra skador och utrustning skadestånd.
  2.
  Skaffa en LCD-skärm som är HDCP (High Definition Content Protection)-kompatibel och har en DVI eller HDMI ingång. För optimal bildkvalitet, kan du få en bredbilds-LCD-skärmen, eftersom prisskillnaden mellan en wide-screen och en standard LCD-skärmen är försumbar. Kontrollera att enheten har stöd för minst 720p upplösning, en gång är rätt inställd, en upplösning på 720p LCD-skärmen kommer att kunna visa bilder med nästan perfekt HDTV-kvalitet.
  3.
  Sätt upp utrustningen. Kontrollera att kabeln lådan fungerar och kan skicka signaler till en display, anslut den till en TV och se om det tar emot signalerna. Anslut ditt ljudsystem till kabelbox med lämpliga kablar (RCA eller digital), eftersom de flesta skärmar inte har inbyggda högtalare. Högtalarenheten kommer att kräva en separat strömkälla, så se till att det finns en ledig uttag för enhetens nätsladd.
  4.
  Anslut DVI-eller HDMI-kabel från kabeln rutan till LCD-skärmen. Anslut alla sladdar och starta enheterna. Om du inte ser en skärm direkt, måste du konfigurera upplösningen. Ibland kan en bildskärm inte kan visa bilder om kabeln rutan är att skicka signaler som den inte kan plocka upp. Se din kabelbox manuellt ställa in en upplösning som skärmen kan stödja. Det finns ingen universell sätt att ändra den maximala upplösningen i kabelboxar.
  5.
  Ställ den maximala upplösningen i din kabelbox till 720p. Din bildskärm bör nu kunna ta emot och visa bilder.

  tips och varningar


 • Du kan ansluta datorn till LCD-monitorn. Du kan fortfarande använda den som en TV utan att ansluta den, men när ansluten kan du växla med hjälp av LCD-skärmen som en TV eller en datorskärm. Koppla ur alla sladdar innan du ansluter skärmen till en dator. Vissa kabelboxar kan du koppla in bildskärmens nätsladd så att du kan slå på monitorn och stänga av kabelbox fjärrkontrollen.
 • Om du planerar att köpa en LCD-monitor enbart för att omvandla den till en TV, se till att du får en enhet som är kompatibel med kabeln låda som tillhandahålls av kabelbolaget. Om enheterna inte stödja varandra, kan du byta antingen skärmen eller boxen, eller köpa en "bro" apparat som kommer att göra dem kompatibla.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:dsl vs uppringd säkerhetsfrågor

Relaterade artiklar


 • hur du kan visa historik i en dators minne
 • hur man skriver ut w2’s på skrivare
 • hur du tar bort videodrivrutinerna
 • hur man byter HD i en iMac
 • vad är en Dual Drive DVD?
 • hur du ansluter två högtalare till en dator
 • hur man använder en bärbar dator och en mobiltelefon för tillgång till Internet
 • hur man konfigurerar Windows 2000 Ethernet-port för en DSL-anslutning
 • hur man ansluter en Compaq Presario 5000 datorn till en TV
 • information om hur man identifierar alla moderkort