Dator > Definitionen av en skivavbild

 • Definitionen av en skivavbild


 • En disk image är en exakt kopia programvara av information på en fysisk lagringsenhet såsom hårddisk eller optisk skiva i en dator. Kopian sparar all information, filstrukturer och mappar, inklusive fritt utrymme och slack space, i en enda fil som kan kopieras och lagras separat. En skivavbild helt kopior skivan och så skiljer sig från vanliga säkerhetskopiering som får hoppa programvara, filer som används, eller filer som inte har ändrats sedan den förra säkerhetskopieringen.

  PC-baserad disk bilder har filtilläggen som. bin,. kö,. img eller. iso. . . Macintosh disk bildfiler slutar dmg

  Funktion

  Kopiering 100 procent av den ursprungliga hårddisken --- programvara, filer och mappar --- via disk imaging programvara kan förflyttning av hela innehållet i den disken på en eller flera andra diskar. Används som backup, skivavbilder möjliggöra fullständig återställning efter dator eller hårddisk reparation, eller delvis överföra disken information till en ny dator.

  Betydelse

  Den fysiska karaktären av diskar gör lagrad information sårbara för förlust till följd av skadan, slitage eller olyckor. Magnetiska fält och spänningstoppar kan radera eller korrupta data som gör det obrukbart. Som datoranvändare lagra mer information på datorer i stället för papperskopior --- musik, fotografier, kalendrar, skolarbete, kontoutdrag, avtal och även en favorit recept --- risken för förlust ökar.

  Använda en skivavbild förenklar överföra information till en ny dator eller uppgraderad hårdvara.

  programvara

  Vissa disk imaging programvara levereras som en del av disken operativsystemverktyg. Hitta andra nedladdningar på Internet som freeware eller shareware, eller köpa professionell mjukvara för bildhantering via en återförsäljare. Ofta datorreparatör faciliteterna en skivavbild innan demontering en dator.

  Skapar bilden

  Disk bildbehandlingsprogram kräver stora mängder minne och diskutrymme för att utföra. Lagringsutrymme som krävs kommer att vara minst lika mycket som den disk som kopieras. Ett alternativ enhet, t. ex. en flyttbar hårddisk eller server kan vara nödvändigt om disken är kopior är stort.

  Lagring

  Spara skivavbilden separat från den kopierade skivan för att skydda från förlorade data. Helst bör flyttbara lagringsmedia --- CD, DVD eller flyttbara enheter --- användas, så att ett långsiktigt skydd i en off-site plats.

  återställ data

  Disk bildfiler sparas på måldisk (CD, DVD) som binära rådata och kan komprimeras. Detta betyder att disken kräver montering program som ett operativsystem för datorer eller Skivverktyg för att återställa data. Vissa dator reparationstjänster erbjuda skivavbild restaurering


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Hur du tar isär en Samsung lcd

Relaterade artiklar


 • hur man mäter en fläkt datorväska
 • hur man spelar högtalarna via ett hörlursuttag på en bärbar dator
 • förklara inmatningsenheter
 • Desktop Hard Drive anvisningarna för byte
 • hur man kan påskynda 50k uppringd
 • Lägga till extra minne till en Dell Inspiron 1200 laptop
 • hur man bygger en bärbar dator
 • hur du formaterar T-Mobile MDA
 • hur man uppgraderar minnet på en Compaq Armada 1700
 • vad är en thinkpad?