Dator > vad är skillnaden mellan ett OCR och en OMR?

 • vad är skillnaden mellan ett OCR och en OMR?


 • OCR (Optical Character Recognition) och OMR (optisk märkning erkännande) är specialiserade system som omvandlar bilder på papper till ett format som är lättläst och bearbetas av en dator. Både OCR och OMR teknik består av hårdvaru-och mjukvarukomponenter. De fungerar genom att läsa bilder med scanner, som erkänner och tolkar dem i elektronisk form

  Historia

  Fördelarna med OCR-system visade sig under 1950-talet då ett system utformades som skulle tolka tryckta meddelanden till U. S. armé till ett läsbart format. Den första kommersiella OCR-system installerades i huvudkontoret för Reader's Digest 1955.

  Den första grundläggande OMR sensorn skapades av IBM på 1930-talet. Everett Franklin Lindquist gjort och patenterat en framgångsrik OMR scanner 1962. IBM utvecklat en OMR test scoring maskin och kommersialiserad det 1962. År 1972 Scantron Corporation tillverkats och sålts OMR scanning utrustning till skolor för att standardisera testförfarandet.

  Funktioner

  OCR-system består av OCR-program, sätter teckensnitt och skannrar, medan OMR system inkluderar optisk läsare märke erkännande /skannrar och programvara.

  Använder

  OCR-system används ofta i banksektorn (att bearbeta kontroller), juridiska sektorn (för att automatisera bearbetning papper och spara), sjukvård (att bearbeta pappersarbete), utbildning, myndigheter och finansbranschen sektorn.

  OMR-teknik används för en mängd olika tillämpningar, inklusive bearbetning av pedagogiska tester, omröstningar, frågeformulär, rapporter och ordersedlar /former. Den vanligaste tillämpningen av OMR är den penna bubblan test, där studenterna Markera svar med hjälp av en penna för att mörkna en bubbla på ett förtryckt blad. Den OMR programvara skannar dokumentet och läser märken som automatiskt grad det.

  Fördelar

  OMR läsarna kan lägga in stora mängder data med minimal mänsklig inblandning. De är pålitliga, kostnadseffektiva och snabba, och de kan hantera stora mängder data på bara några minuter. Ett OMR scanner kan läsa någonstans mellan 1. 500 till 10. 000 former i en timme.

  OCR-läsare kan mata in stora mängder data i en digital form, som kan manipuleras av en ordbehandlare. OCR-system genererar färre fel jämfört med manuell inmatning av data, därför sparar värdefull tid och kostnader som annars skulle spenderas i inköp arbetsstationer felkorrigering. Ett OCR-system klarar av att läsa 420 tecken per sekund, med en noggrannhet på 98 procent.

  Nackdelar

  OMR läsare inte kan känna igen maskin eller för hand med tryckbokstäver. Det är inte elektroniskt hämta data sedan bilder av bearbetade former genomsöks inte. Marks måste vara inom ett visst område om formuläret ska bearbetas noggrant.

  noggrannheten i ett OCR-system beror på läsbarhet eller den ursprungliga källan. OCR-system är dyra, dyra att underhålla och kräver manuella ingrepp.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:laptop laddare tips

Relaterade artiklar


 • hur man hittar hur mycket RAM är på en MacBook
 • hur man rengör en HP LCD-bildskärm
 • hur man byter mobil DVD-enheter
 • hur duplex stora format skrivare
 • hur du installerar ett PCI modem utan förare
 • hur man uppgraderar ett moderkort utan att installera om windows
 • hur man installerar ett NVIDIA GeForce 512mb grafikkort
 • Felsökning ett amerikanskt
 • felsökning av en Toshiba DVD-ROM-sd-r6012
 • top stationär PC tillverkare