Dator > typer av bärbara datorer

 • typer av bärbara datorer


 • En bärbar dator är en liten, mångsidig och bärbara typ av dator som har blivit populärt med människor som vill komma åt från vilken plats till samma filer och Internet finns på de typiska kontoret eller hemma skrivbordet. Olika typer av bärbara datorer varierar beroende på pris, vikt och funktionalitet. Några av fördelarna bärbara datorer erbjuder kommer på bekostnad av mindre skärm och tangentbord.

  Desktop ersätter Laptops

  stationär dator bärbara datorer offrar inte prestanda för storlek. De kan göra vad som helst ett skrivbord kan göra, var som helst, samt erbjuder fördelen av att ta upp mindre utrymme, men de kostar mer än en jämförbar bordsmodell. Dessa bärbara datorer passar användare som kräver en processor som kan hantera multi-tasking (t. ex. Intel Core 2 Duo) med grafiska redaktörer som Adobe Photoshop, verktyg som Microsoft Office Word, de senaste versionerna av favoritspel, hemunderhållning funktioner som en DVD-spelare och brännare, Wi-Fi, Bluetooth och förmågan att interagera med enheter som digitalkameror, smarta telefoner och iPod musikspelare. Skärmar är vanligtvis högre upplösning än i ekonomin bärbara datorer, i 17 till 18 tum utbud med en widescreen (16:9 ratio) möjlighet att passa filmälskare. Vikten av dessa modeller (mellan sju och 12 u00A3) är inte ett problem för användare som pendlar mellan hemmet och kontoret, men du behöver en robust väska. Stationära datorer i denna klass omfattar MacBook Pro.

  Medelstora Laptops

  Medelstora Llaptops är lättare att tote för "mindre-än-vanligt-flygare" resenärer. De erbjuder en bra kompromiss mellan storlek och vikt, och mellan prestanda och bärbarhet, medan kostar lite mer än större bärbara datorer. Medelstora bärbara datorer kan passa i större ryggsäckar, har skärmar mellan 14 och 16 inches, och tangentbord tillräckligt stora för att göra längre skriva genomförbar. Ersätter batterierna i dessa modeller kommer att lägga lite till den totala vikten, men är avgörande för utökad användning bort från en strömkälla. Sex-cells batterier, även kallad "utökad livslängd batterier," erbjuder mer än fem timmars användning, en stor förbättring jämfört med två timmar från standardbatterier. Vid 5-6 pounds vikt, kan de medelstora modellerna, som HP Envy-serien, utföra många av samma funktioner som en stationär modell, med mindre multitasking förmåga och en något långsammare processor.

  på resor Laptops

  Resor-vänlig bärbara datorer är lätta lösningar för dem som ständigt flyttar som bara kräver grundläggande tjänster som att surfa på Internet, e-post tillträde och ordbehandling förmåga. De används ofta i kombination med en full-size stationär dator hemma eller på kontoret. Bearbetning hastigheter är långsammare eftersom bärbara datorer i denna klass saknar en optisk enhet, men priserna är betydligt lägre i denna mycket konkurrensutsatt marknad. Skärmarna är mellan 12 och 13 inches, vikter varierar i de fyra till sex pund regionen och tangentbord har beröring kuddar. Vissa av dessa mindre modeller, som Lenovo ThinkPad Edge erbjuder även integrerade webbkameror, multipla USB-portar och minneskort läsare.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man skriva snabbt på datorns tangentbord

Relaterade artiklar


 • dell moderkort verktyg
 • Hur man delar en skrivare i Microsoft 2003
 • hur du uppgraderar CPU för en Dell Inspiron 8200
 • macbook information
 • Hur man använder en luxmo USB-datakabel
 • olika typer av marker databehandling
 • hur man rengör en HP LCD-bildskärm
 • hur du uppdaterar och återställa ett äpple ipad
 • hur du ansluter min hk a820n till en HDTV
 • hur man installerar minne i en Compaq Armada E500