Dator > hur man öppnar en Dell 1501 laptop

 • hur man öppnar en Dell 1501 laptop


 • Du kan öppna en Dell Inspiron 1501 laptop att byta komponenter som systemet fläkt, processor och moderkort. Men för att öppna den bärbara datorn, många andra komponenter som måste bort. Om detta är första gången du ta isär komponenter från 1501, rekommenderas det att du tar bilder för att vägleda montering och att hålla alla lösa skruvar ihop

  Du behöver:. .
  Dell 1501 Laptop
  Phillips-skruvmejsel (icke-magnetiserade).
  .
  Liten platt skruvmejsel (icke-magnetiserade).


  1.
  Vänd laptop över med botten uppåt och gångjärnen på toppen.
  2.
  Ta ut batteriet ur den bärbara datorn. Skjut batterispärren på undersidan av den bärbara datorn. Batteriet kommer att dyka upp och kan sedan tas bort.
  3.
  Ta bort skruven säkra den optiska enheten på plats. Det finns en skruv märkt med en låsikon, till vänster där batterispärren är (till vänster på den bärbara datorn, spåra en linje från mitten av enheten mot mitten av den bärbara datorn tills du ser skruv).
  4.
  Dra den optiska enheten ur den bärbara datorn. När skruven tas bort blir den optiska enheten vara löst nog för att dras ut ur den bärbara datorn.
  5.
  Skruva loss och ta bort hårddisken. Hårddisken ligger på motsatta sidan av den optiska enheten, precis under batteriet. Det finns två skruvar, ungefär två inches isär längs den högra kanten på botten av den bärbara datorn, omedelbart under batteriet utrymme. Dra hårddisk till rätten att ta bort den.
  6.
  Ta bort luckan för RAM. Locket är direkt under batterispärren och ventileras. Det finns två skruvar på den vänstra kanten av locket som behöver tas bort.
  7.
  Tryck metallclipsen till höger och vänster om minnesmodulen från varandra, samtidigt . Minnet dyker upp i en vinkel och kan sedan tas bort. Håll minnet av dess kanter. Upprepa med den andra minnesmodulen, om det finns en installerad.
  8.
  Bort de två skruvarna från den övre högra och vänstra hörn den bärbara datorn. Också bort de två skruvarna på baksidan av den bärbara datorn (sidan med gångjärn), längst till höger och vänster om den bärbara datorn.
  9.
  Vänd den bärbara datorn över och öppna skärmen.
  10.
  Sätt en liten platt skruvmejsel precis ovanför tangentbordet, mellan gångjärnsskyddet och den bärbara datorn. Det finns ett indrag ovanför tangentbordet där gångjärnsskyddet (den remsa av plast med strömbrytaren på det) finns. Lyft försiktigt gångjärnsskyddet med hjälp av skruvmejseln, då skilja den från den bärbara datorn genom att dra den från höger till vänster. Det finns plastclips som kommer att lossna från gångjärnsskyddet.
  11.
  Bort de två skruvarna ovanför F5 och in på tangentbordet, lyft sedan upp tangentbordet av den bärbara något.

  tolv.
  Lyft den lilla haken som håller tangentbordet kontakten på moderkortet och dra sedan tangentbordet ut och ta bort den från den bärbara datorn. Den lilla spärren ligger direkt ovanför styrplattan, i mitten av den bärbara datorn.
  13.
  Bort de två skruvarna från övre vänstra och högra hörnet av den bärbara datorn som håller säkert gångjärnen av displayenheten.
  14.
  Koppla den vita och svarta kablarna från mini-kortet på den bärbara datorn. Kablarna är placerade till väldigt rätt laptop, strax under gångjärnen.
  Femton.
  Skruva av jordkabel till vänster om vita och svarta kablar, dra sedan upp den svarta dragfliken till vänster om skruven för att koppla bort bildskärmskabeln från moderkortet. Ta bort displayen från den bärbara datorn.
  16.
  Ta bort skruven ligger direkt till höger om där bildskärmskabeln var ansluten till den bärbara datorn. Koppla även pekplattan från moderkortet. Pekplattan kontakten är precis ovanför pekplattan, i samma utrymme där tangentbordet var anslutet till moderkortet (till höger om cirkulär batteri).
  Sjutton.
  Vänd den bärbara datorn och ta bort de elva skruvarna från botten av den bärbara datorn. Det finns två i mitten av den övre kanten (den sida där gångjärnen var) och fyra längs den nedre kanten. Det finns också två längs den högra kanten, och en direkt till höger om batterispärren. De sista två är på nedre vänstra hörnet av den bärbara datorn, precis ovanför ventilen.
  18.
  Lyft den övre luckan på den bärbara datorn att helt öppna upp 1501 laptop.

  tips och varningar


 • Touch en bit metall att fullgöra alla potentiellt skadliga statisk elektricitet innan du rör några av de inre komponenterna.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man byter gångjärnen på en Toshiba 5205 satellit

Relaterade artiklar


 • hur till göra min trådlösa USB-kort långdistans
 • hur man använder en flash-enhet som en säker inloggning
 • hur man startar en Acer laptop 1640z
 • hur man uppgraderar en Dell 4550 processor
 • Hur konvertera en mindre XM-kort till sd
 • typer av datorprocessorer & vad de betyder
 • hur man installerar drivrutiner för Virtual PC
 • hur du kontrollerar om batteriet behöver bytas på en Dell
 • hur man kan producera hög musik från datorn
 • hur man använder ett tangentbord utan mus