Dator > fördelar och nackdelar med en zip-disk

 • fördelar och nackdelar med en zip-disk


 • Du behöver:
  trådlös USB-kort

  Iomega utvecklat Zip systemenheten lagring i början av 1990-talet som en egen lagringsteknik för att ge datoranvändare fler alternativ för säkerhetskopiering av data. . Precis som diskettenheter, Zip-enheter läsa bärbara Zip-skivor. Zip-enheter och diskar har tydliga nackdelar och fördelar som kan påverka ditt val om du skall infoga Zip systemet i din nuvarande dator setup.

  Lagringskapacitet

  Iomega Zip-skivor finns i tre kapaciteter som kan hålla antingen 100MB, 250MB eller 750MB av datoriserade uppgifter. Detta är tillräckligt för stora mängder ren text dokument och filer, samt begränsad mängd medier som låtar och videor. Tyvärr kan Zip-skivor inte slå lagringskapacitet som erbjuds av nyare teknik som återskrivbara DVD och bärbara USB-minnen, många som har över 1 GB data.

  Datahastigheter

  Zip-skivor överföra data snabbare än disketter. Medan de senare läsa och skriva data med en hastighet av ca 125 kilobyte per sekund (kbit /s) kan Zip-disk läsa och skriva data med en hastighet på 1 megabyte per sekund (Mbps). Detta har sedan dess fallit långt efter de snabba modernare lagringssystem. Exempelvis kan en standard 72x CD-ROM läsa data med en hastighet på över 10 Mbps.

  Anslutningsgränssnitt

  Trots Zip-diskar kräver en Zip-enhet till arbetet, är själva enheten kompatibel med alla datorer tack vare sin användning av Universal Serial Bus (USB), en trådbunden anslutning teknik som finns på de flesta moderna datorer och används för att ansluta kringutrustning som tangentbord och möss. Detta gör att nästan alla datorer att dra fördel av zip-format.

  Portabilitet

  Till skillnad från hårddiskar som är anslutna något permanent till en dator, Zip-skivor är mycket portabel och kan infogas eller utkastade från någon Zip-enheten är ansluten till någon dator. Detta är fördelaktigt för dem som behöver att överföra data och filer till nya platser, enligt Thomas E. Strand, fil. dr vid universitetet i New Mexico. Enskilda orolig för säkerheten kan också hitta en Zip-skiva är portabilitet, då den kan avlägsnas från enheten och inlåst i ett säkert område.

  Pris

  Vid beräkning en Zip-skiva kostnad per megabyte, samt behovet av att använda ytterligare köra maskinvara för att läsa dem, är en Zip-disk ofta dyrare än andra typer av lagringsmedia, enligt en jämförelse som Willamette Högskolan i Salem, Oregon.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man kopierar en musik-fil till en cd

Relaterade artiklar


 • hur man bestämmer MAC-adressen för en dator
 • hur du skriver in BIOS på Tecra A9
 • hur man skär en metall pc fall
 • mikroprocessor exempel
 • fördelarna med mobila skrivare
 • hur man installerar en HP 4215xi skrivare
 • ominstallation av en CD-ROM-enhet
 • hur man kontrollerar en diskettstation med en parallell skrivarport
 • hur man tränar att skriva
 • Duo-processor T9550 vs Duo-processor T9600