Dator > definition av "interna modem"

 • definition av "interna modem"


 • Ett modem (modulator-demodulator) sänder och mottar digitala signaler över en vanlig telefonlinje, som förbinder en dator med Internet. Modemet omvandlar datorns digitala signaler, överför dem via telefonledningar och ett modem i andra änden konverterar dem tillbaka till digital information. Ett internt modem är ett expansionskort på en dators moderkort. Till skillnad från ett externt modem, den har en särskild seriell port som kan nås endast av modemet

  Formulär

  För att installera ett internt modem --- en platt grön kartong med en metall stång fäst ena änden --- datorns hölje tornet måste tas bort så att kortet att vara "ansluten" till en fördefinierad plats på moderkortet. När styrelsen tänder trycks in i moderkortet facket fäster metall baren på andra änden styrelsen fast på baksidan av höljet, med modemet hamnar exponerade. Interna modem är tuffare att överföra än externa.

  Jämförelse

  Interna modem är billigare, mer energieffektiva och mindre mottagliga för data förluster på grund av buffertöverskridningar än externa modem. Interna modem är svårare att konfigurera än yttre, och kan vara svårare att felsöka, eftersom LED ljus som visar modem operation är synlig endast från baksidan av datorn. För att återställa ett internt modem, har datorn ska stängas, då enheten drar ström från datorn så länge den är igång. Det kan därför inte startas när datorn är på.

  Speed

  Prestanda för ett internt modem eller någon modem för den delen, är baserad på dess hastighet, mätt i bitar per sekund (bit /s), en mått på hur många bitar enheten kan skicka och ta emot varje sekund. En 56-kilobit /s modem, till exempel, kan hantera 56. 000 bitar per sekund, men det optimala hastigheten kan påverkas av olika yttre faktorer såsom brus på telefonlinjen, begränsningar på servern och övergripande Internettrafik.

  Funktioner

  Moderna modem är utrustade med avancerade funktioner för bättre säkerhet och bekvämlighet i Internet miljö. Modem har stöd för felkontroll och upplösning, komprimering, övervakning och reglering av flödet av information mellan datorn och Internet. Dataöverföring effektivitet har optimerats med funktioner som möjliggör en dator för att skicka information endast när den mottagande datorn är redo att godta det. Dessa funktioner styrs av olika protokoll som modemet stöder.

  Tillverkare

  Interna modem från tillverkare som US Robotics, Hiro och Zoom arbeta normalt på V. 92 branschstandard, en teknik som möjliggör snabbare anslutningar när du surfar och skickar skrymmande e-post med stora bilagor. Modem byggt på V. 92-tekniken tillåter användare att ta inkommande samtal utan att störa Internet och säkra kringutrustning som skrivare.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur du överför låtar från en Sony mp3-spelare

Relaterade artiklar


 • saker du kan göra med en gammal laptop moderkort
 • Hur kan jag rengöra säkert min dator?
 • hur du tar bort U3 mjukvaran från en USB
 • information om mobil teknik
 • hur du formaterar en micro SD-minneskort
 • Hur konvertera ett band Macrovision video till DVD
 • hur du gör din bärbara dator Wireless-N kompatibel
 • Ta bort enhet D efter att ha gjort en återhämtning disk på vista
 • hur du ställer in flera bildskärmar i Ubuntu
 • hur man gör en återhämtning disk för hp