Dator > Hur fungerar en dator skrivare arbete bläckpatron?

 • Hur fungerar en dator skrivare arbete bläckpatron?


 • Till skillnad från laserskrivare, bläckstråleskrivare använder flytande bläck som sprutas in i papperet när det passerar genom en skrivare. Bläckstråleskrivare samordna användningen av bläckpatroner och andra komponenter för att lyckas skriva ut vad som sänds av en ansluten dator. Medan hela bläckstråleutskrift processen kan vara komplicerad, innebär en bläckpatron sig flera delar för att göra utskriften hända framgångsrikt

  Bläck Lagring

  Bläck hålls i patronen viktigaste bläckbehållare. Varje bläckpatron kan hålla en viss mängd bläck utan att någon av bläcket rinner ut. Detta belopp varierar från ett bläckpatronen till en annan. Vissa bläckpatroner har en folie påsen som är vakuumförpackat förseglas. Eftersom bläcket sprutas ut ur patronen, komprimerar påsen, hålla luften ur bläcket. Andra bläckpatroner använda svampar för att se till att bläck kvar i patronen och fördelas jämnt.

  Circuitry

  En krets som är fäst på baksidan av kommunicerar bläckpatronen med skrivaren. Skrivaren samordnar alla av mekanismen i den separata bläckpatroner, vilket gör att varje patron gör sin del att utgöra text eller bilder på datorn har skickats till skrivaren. Färgbläckstråleskrivare koordinera flera färger samtidigt, kombinerar dem i lager för att skapa fler färger och nyanser.

  Munstycken

  Det finns flera munstycken på botten av en bläckpatron. Dessa munstycken är det aktuella området där bläcket börjar att gå ur bläckpatron. Antalet och konfigurering av munstycken beror på individens bläckpatron. Munstyckena är om bredden på ett mänskligt hårstrå, vilket gör att bläckpatronen sprutar mycket små punkter av bläck för att skapa mer exakta bilder.

  Värmare

  En värmare eller det som ibland kallas ett motstånd är bakom varje munstycke i en bläckpatron. När en värmaren slås på den skapar en liten bubbla i bläck bakom munstycket. Då värmaren är avstängd, vilket gör att bubblan spricker och göra sin väg genom munstycket.

  Skrivhuvudet

  På undersidan av bläckpatronen är en skrivhuvudet. Skrivhuvudet är det sista område där den sprutade bläck passerar innan de slutligen kontaktar papperet form text eller bilder. Skrivhuvudet kan bli täckt med torkat bläck som inte gav sig ut på bläckpatronen. Rengöra skrivhuvudet från tid till annan kan vara nödvändiga för att upprätthålla utskriftskvaliteten på skrivaren. Vissa tillverkare av skrivare ska du inte placera ut huvudet i patronen, sätta den i stället i skrivaren. Det faktum samma skrivhuvuden används under en längre tid istället för att bytt ut vid varje ny patron kan göra dessa skrivare "skrivhuvuden mer benägna att igensättning.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur fästa datorn till min TV

Relaterade artiklar


 • hur spela upp video från mini-skiva på datorn
 • hur man använder en kabel övervaka y
 • instruktioner för att fylla bläck på en LP 2600
 • hur man installerar en hög hastighet controller USB Host
 • Hur skriver jag ut svartvita kopior från en färgskrivare?
 • hur du ansluter min hk a820n till en HDTV
 • Felsökning av en Eee PC 900
 • Hur du tar isär min xbox utan att skada höljet
 • hur man installerar ett ljudsystem på min dator
 • hur du ställer in flera bildskärmar med vista