Dator > Definitionen av en Celeron-processor

 • Definitionen av en Celeron-processor


 • Den Celeron-processor är ett varumärke av budget processor från Intel. Celeron har funnits sedan 1998 när det släpptes till allmänheten baserat på Pentium II-teknik. Celeron Varumärket har sedan dess konsekvent uppgraderats med varje ny Intel release-Pentium III, Pentium 4, Pentium M och Core 2 Duo-men de har alltid varit något långsammare och billigare än deras Pentium eller Core 2 motsvarigheter. Moderna Celeron-processorer har förbättrats avsevärt, så mycket att de kan vara ett giltigt val för datorentusiaster.

  Du behöver:
  dator med Internetuppkoppling
  . USB-kabel för att ansluta skrivaren med datorn.

  Typiska användningsområden

  Intels Celeron processorer används på bästa sätt för enkla datoruppgifter som att surfa på Internet, skicka e-post och ordbehandling. Mer krävande applikationer, såsom lagring av filer, multimedia program och videospel, är oftast bäst på processorer med lite mer kraft. Detta innebär att Celeron-processorer är en bra nybörjar-processor för nya datorer, eller för dem som inte behöver eller vill ha makt av någon anledning.

  också för en kort tid, var Celeron-processorer baserade på Pentium II och Pentium III teknik gynnas av överklockare-människor som driver en dator komponent på en högre klockfrekvens än den var ämnad-för sin överlägsna överklockning prestanda. Modern överklockare förmån vanligtvis andra processorer under Celeron

  Kompatibilitet

  Celeron-processorer är oftast helt kompatibla med moderkort avsedda för respektive processor typ -. Pentium II, Pentium III, Pentium 4, Pentium M eller Core 2 Duo.

  varför de är Långsammare

  En viktig del av moderna processorer är den mängd minne cache de innehåller, vilket hjälper dem bearbeta mycket stora filer snabbare. Mängden tillgängligt minne cache påverkar prestanda lite när man gör enkla uppgifter, Internetsurfning, skicka e-post, ordbehandling och liknande, men bege sig in på området för stor fil behandling kommer vanligtvis långsam en dator som körs på en Celeron-processor snabbt.

  Äldre modeller saknade olika funktioner som gjort dyra processorer bättre.

  Varför de är billigare

  Celeron-processorer är billigare att producera eftersom de har lägre halter av cache, vilket är dyrt att fästa en processor dö.

  Modern Celerons

  Nyare modeller av Celeron processorer kan återställa en del av Pentium II och III överklockning ära-men inte mer än andra nuvarande processorer. De nyare modellerna är effektiva och snabba, bara inte riktigt lika snabbt som standard Core 2 Duos eller i7s. Ändå överklockat eller ej, får Celerons plats inte längre i budgeten datorer. De kan börja likvidation, i fillagring och multimedia maskiner. Gamers fortfarande förmodligen ha något med lite mer kraft.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur Flash BIOS med en cd-romskiva enkelt

Relaterade artiklar


 • hur man installerar drivrutiner för en HP Deskjet 5150 skrivare
 • hur du installerar ett ljudkort i Windows XP Home Edition
 • flygplats röntgen effekt på datorer
 • hur lura min HP-skrivare för att skriva ut utan färg bläck
 • hur man fyller en HP 57 bläckpatron tricolor bläck
 • hur man ansluter en extern hårddisk med en FireWire
 • Hur avgör jag vilken storlek batteribackup att köpa?
 • hur man fixar en HP laptop skärm
 • hur man installerar en HP 820 CSE skrivare
 • hur man beräknar antalet watt på en PC