Dator > Hur man delar en skrivare i Microsoft 2003

 • Hur man delar en skrivare i Microsoft 2003


 • Microsoft 2003, även känt som Windows Server 2003 kan du ansluta och använda en mängd olika skrivare och även inrätta en skrivarserver för användare som är anslutna till servern. En skrivarserver hanterar utskriftsjobb från andra användare så att problem inte uppstår som skrivaren försöker skriva ut två dokument samtidigt vilket kan leda till ett fel. Innan du kan dela en skrivare i Microsoft 2003 måste du ställa in skrivarservern i Microsoft 2003 operativsystem

  Du behöver:.
  Windows Server 2003 CD-ROM

  . Installera Print Server


  1.
  Klicka på "Start", "Administrationsverktyg".
  2.
  Välj "konfigurera servern Wizard. " Klicka på "Nästa".
  3.
  Klicka på "Nästa". Klicka på rutan bredvid "Utskriftsserver i Server roll. " Klicka på "Nästa". "Skrivare och Printer Drivers" dialogruta öppnas.
  4.
  Klicka på kryssrutorna bredvid Windows klienter du vill att skrivarservern att stödja. Klicka på "Nästa".
  5.
  Klicka på "Nästa". Den "Guiden Lägg till skrivare Välkommen" visas. Klicka på "Nästa. "Klicka på rutan bredvid" Lokal skrivare ansluten till denna dator. "
  6.
  Markera kryssrutan bredvid" Identifiera och installera Plug and Play-skrivaren "för att avmarkera det här alternativet. Klicka på "Nästa".
  7.
  Välj den port som skrivaren är ansluten på. Klicka på "Nästa".
  8.
  Bläddra till och klicka på skrivarens märke och modell som är ansluten till datorn. Klicka på "Nästa" när du väljer din skrivare. Om du får göra som du vill behålla eller uppdatera drivrutinen, välj Behåll befintlig drivrutin alternativ. Microsoft 2003 skrivarservern guiden kommer att använda skrivarens befintliga drivrutinen.
  9.
  Klicka på "Nästa" när standardnamn för skrivaren visas. Klicka på rutan bredvid "Dela". Ange ett namn för den delade skrivaren. Klicka på "Nästa".
  10.
  Ange platsen för skrivaren och en kommentar om så önskas. Den här kommentaren kan innehålla en beskrivning av kontoret eller annan plats skrivaren är fysiskt placerad i. Klicka på "Nästa".
  11.
  Markera kryssrutan bredvid "Skriv ut en testsida" att testa skrivaren. Klicka på "Nästa".
  12.
  Välj "Finish" när du ombeds. Skrivarservern skrivaren kommer att visas i "Skrivare och fax" mappen.

  Dela skrivaren


  1.
  Klicka på "Start", "Skrivare och fax. " Högerklicka på den skrivare som du installerat i "Ställa in Print Server"-avsnittet. Klicka på "Dela".
  2.
  Markera "Dela den här skrivaren. " Skriv in namnet du angav i steg 9 i "Ställa in Print Server"-avsnittet.
  3.
  Klicka på "Ytterligare drivrutiner". Klicka på operativsystem för klientdatorer som är kopplade till denna skrivare. Detta gör att anslutna datorer för att ladda ner drivrutiner för skrivarservern skrivaren och använda enheten. Klicka på "OK".
  4.
  Sätt in Windows Server 2003 CD-skivan i datorns CD-ROM-enhet när du tillfrågas. Den skrivardelning installationen börjar.
  5.
  Hit "OK" när du ombeds. Klicka på "X" i övre högra hörnet av "Skrivare och fax"-mappen för att stänga dialogrutan Öppna.

  Tips och varningar


 • När skrivarservern skrivaren är delad kan anslutna användare lägga till den delade skrivaren till sitt system genom att klicka på "Start", "Skrivare och fax", "Lägg till en skrivare. "Klicka på" Nästa "och välj sedan" En nätverksskrivare eller en skrivare som är ansluten till en annan dator. "Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra installationen.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man formaterar om en Dell Inspiron 1501 hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man byter en trasig LCD-skärm på en bärbar dator
 • hur man byter grafikkort i bärbara datorer gateway m305crv
 • hur man låsa upp USB-minnen
 • windows vista grundläggande kompatibla skrivare
 • hur man installerar skrivaren en HP 5610 allt-i-ett
 • hur du kör två hårddiskar på en dator
 • ominstallation av ljud Drivrutin Windows 98SE
 • laptop dockning fakta
 • hur man bränner bilder på en DVD-R
 • hur man kan öka snabbheten hos en dator