Dator > laptop dockning fakta

 • laptop dockning fakta


 • Bärbara datorer är kraftfulla på egen hand, men i vissa avseenden de bara inte kan jämföra ett skrivbord. Kraftfull kylsystem, många hamnar och bildskärmen visar är några områden där stationära datorer excel över sin mobil kusiner. Däremot kan en bärbar dator dockningsstation ger många av de fördelar som en stationär har, vilket gör att din bärbara dator för att bli en livskraftig stationär dator

  Typer

  Laptop och andra tillverkare producera dockningsstationer. Såvida inte dockningsstationer har specifika krav för bärbara modeller kan du använda oftast någon bärbar dator med dessa stationer. Vissa dockningsstationer är så enkelt som en remsa av USB-portar, medan andra är fullt utvecklad ergonomisk står med bildskärm och tv-portar, interna hårddiskar, kylsystem och ytterligare perifera hamnar. Mångfalden av dockningsstationer kan du skräddarsy dina behov på en viss station.

  Portar

  Enkel portreplikatorer erbjuda USB och ljud. Mer omfattande dockningsstationer kommer att ge HDMI, seriell, FireWire, VGA och Ethernet-portar. En mängd olika portar gör att du kan hålla all kringutrustning ansluten till stationen. Allt du behöver göra är att docka den bärbara datorn istället för att koppla in dina enheter en efter en.

  Kringutrustning

  En dockningsstation kan du ansluta kringutrustning till en bärbar dator som normalt skulle reserveras för ett skrivbord. Bildskärmar, skrivare, tangentbord, högtalare och möss ger dig den flexibilitet som en stationär. Mindre vanliga kringutrustning som stöds i dockningsstationer på CD-ROM och DVD-enheter, SD-kort lagring, interna hårddiskar, modem och routrar.

  Batteriladdning

  dockningsstationer för bärbara datorer ut en bärbar dator genom egna adapter. Detta gör att du kan lägga din laptop laddare bort, eftersom dockningsstationen kommer att hantera avgifter för dig. Den här funktionen är normalt reserverad för full stationer laptop dockning, inte portreplikatorer.

  Dockning Metoder

  Det finns två standardmetoder för laptop dockning och en upp-och-kommande metod. Ett hett docka kan du ansluta och koppla en bärbar dator medan den bärbara datorn och dockningsstation drivs upp. Detta uppnås vanligen med hjälp av ett USB-gränssnitt. Kall dockning kräver båda enheterna ska stängas av innan dockning eller avdockning. Några nya dockningsstationer för bärbara datorer förlita sig på trådlösa anslutningar för dockning, men detta är bara tillgänglig på ett fåtal utvalda modeller.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man ska värdera en dator

Relaterade artiklar


 • hur du formaterar en hårddisk genom fönster eller en startdiskett
 • hur man installerar NetZero dsl
 • hur man bygger ett SLI gaming dator
 • hur att överföra filmer från en dator till en iPod
 • hur du uppdaterar drivrutiner Ethernet-kontroller
 • Felsökning en stationär dator
 • hur du växlar till batteridrift på min laptop
 • hur man installerar ett minneskort i en Dell
 • Hur man väljer en LCD-panel för en dator
 • CPU-användning definierade