Dator > användning av datorchip

 • användning av datorchip


 • Processorn uppfanns 1958 av Jack Kilby, en ny hyra på Texas Instruments. Kilby fick ett projekt att slutföra några av Texas Instruments nya miniatyr-stora elektriska kretsar. Han fann de anvisningar som han fått av Texas Instruments sig vara otillräckliga för att slutföra projektet, så han använde material som tillhandahålls och uppfann sin egen version, uppfinna den första datorchip. Sedan dess har datachip använts i en mängd olika produkter, som serverar många olika ändamål.

  journaler för människor

  Under 2004 godkände FDA användningen av ett litet datachip, VeriChip, för användning av att hålla medicinsk historia i ett chip in under huden av en persons arm. Detta chip, inte större än storleken på ett riskorn, skulle påskynda medicinsk personal möjlighet att använda medicinska historia genom att köra en scan över det område av chipet. Enligt David Ellis i Michigan elektroniska journaler initiativet ligger framtiden för medicinsk teknik i produkter som VeriChip att göra tillgången till och överföring av patientjournaler enklare och snabbare. Användningen av detta chip gör att patienter som måste gå till olika medicinska inrättningar inte kommer att dyka upp bara för att upptäcka sina journaler aldrig gjort det till anläggningen i tid för deras utnämning. Från och med slutet av 2004 var chip implantation beräknas kosta 150 och 200 per person. Farhågor har framförts om den eventuella överträdelsen av patienternas integritet på grund av användningen av VeriChip.

  Mobiltelefoner

  början av 2009 välkomnade inrättandet av ett mikrochip som sprang sju gånger snabbare än den snabbaste tekniken och sparat 30 gånger mängden el. En kombinerad team av dator teknologer från USA och Singapore utvecklat spetsteknologi som kallas PCMOS (uttalas pee-CEE-mossa). Många datachips är allmänna ändamål mikro-processorer. Dessa typer av marker ger kraft till persondatorer och bärbara datorer. PCMOS är vad som kallas en applikationsspecifika integrerade kretsen (ASIC). ASIC-chips används för ett visst ändamål, såsom MRI scanners, bilar, elektroniska leksaker och mobiltelefoner. Enligt "Science Blog", genomförandet av PCMOS kan innebära skillnaden mellan laddar din mobiltelefon en gång varannan vecka och en gång varannan dag.

  Säkerhet För Hundar

  mikrochips för hundar används för sällskapsdjur säkerhet och identifikation. Två företag gör mikrochip för sällskapsdjur använda och har både skapat allmän utrustning så skannrar från någotdera bolaget kan identifiera ett husdjur med det andra bolagets chip. Mikrochip, som är stor som ett riskorn, innehåller en identifieringskod tilldelas hunden och införas under hundens hud mellan skulderbladen. Mikrochipet för husdjur är en del av ett tredelat system: mikrochip, scanner och databas. Skannern använder elektromagnetisk energi för att ta emot meddelanden från mikrochip. Databasen innehåller alla husdjur information som anges när han har sin mikrochip in och tilldelas sitt eget identifikationsnummer.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man kan återställa en gateway laptop till fabriksinställningar

Relaterade artiklar


 • Hur man väljer en LCD-panel för en dator
 • användningen av magneter i datorer
 • hur att styra fläktens hastighet på min dator
 • hur du lägger till RAM på en acer laptop
 • hur man sätter musik på ett minneskort till en mobiltelefon
 • hur man kontrollerar en diskettstation med en parallell skrivarport
 • Hur du ser en trådlös dator på en TV
 • hur man byter en bläckpatron i Epson-skrivare
 • Ta bort enhet D efter att ha gjort en återhämtning disk på vista
 • hur du ändrar BIOS i en Dell Dimension 5150